• Η αναβάθμιση Γεωργακόπουλου, τι συμβαίνει με τη δικηγορική Γιαννόπουλος – Ζέπος και η εικονική πραγματικότητα της Μοτοδυναμικής

    Τα νέα ψέμματα της Fosun, η ιπτάμενη ομάδα της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ, πότε ο Ιβάν υπογράφει για το Πόρτο Καρράς και οι εταιρίες διαμάντια που ψάχνει η Eurobank. 

    the wise man
    image
    the wise man

    Τα νέα ψέμματα της Fosun, η ιπτάμενη ομάδα της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ, πότε ο Ιβάν υπογράφει για το Πόρτο Καρράς και οι εταιρίες διαμάντια που ψάχνει η Eurobank. 

    Εθνική Ι: Λίγες ημέρες έμειναν για την εθελουσία 

    Μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου έχουν προθεσμία οι υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας για να μπουν το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Απομένουν όπως μαθαίνω λιγότεροι από 50 για να κλείσει επιτέλους από πολλούς μήνες το πρόγραμμα. 

    Η δυσκολία να πεισθούν ήταν μεγάλη, αλλά όπως ξεκαθάρισε και ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Παύλος Μυλωνάς ή τώρα ή απόλυση…

    Εθνική ΙΙ: Οι μνηστήρες του Icon και ο… ιός της Fosun

    Τα ξένα funds Bain και Fortress μαθαίνω ότι κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για να εξαγοράσουν τα 2,5 δις ευρώ μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια που πουλά η Εθνική Τράπεζα, γνωστό και ως πακέτο Icon. 

    Η στήλη πληροφορείται ότι η τιμή που θα πιάσει η Εθνική είναι ικανοποιητική καθώς οι εξασφαλίσεις προσφέρουν καλές μελλοντικές αποδόσεις…

    Το άλλο μεγάλο ανοικτό ζήτημα της τράπεζας είναι σαφώς η Εθνική Ασφαλιστική.  

    Πληροφορούμαι ότι οι Κινέζοι της Fosun – οι οποίοι δεν ήταν και ιδιαίτερα θερμοί από την αρχή – έχουν αρχίσει να επικαλούνται μεταξύ σοβαρού και αστείου τον κορωνοϊό. Αληθεύει; Πάλι ψέμματα; Και να σκεφτεί κανείς ότι οι Κινέζοι της Cosco είναι σοβαροί άνθρωποι. 

    Αναβάθμιση Γεωργακόπουλου στον όμιλο Intrum

    Στην Εκτελεστική Επιτροπή του σουηδικού ομίλου Intrum θα συμμετέχει εφεξής ως μέλος ο επικεφαλής της Intrum Hellas Γιώργος Γεωργακόπουλος. 

    Η στήλη πληροφορείται ότι ο mr NPE’s της τράπεζας Πειραιώς -ο οποίος ανέλαβε το τιμόνι της εταιρείας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων- χαίρει της εκτίμησης του διοικητικού συμβουλίου της «μαμάς» Intrum εξ ου και η αναβάθμισή του. 

    Κι αυτό διότι τους μήνες που έχει αναλάβει τα ηνία της Intrum Hellas, οι δουλειές έχουν φουντώσει πόσω μάλλον μετά την ανάληψη της διαχείρισης και των κόκκινων δανείων που πούλησε η PQH (ο ειδικός εκκαθαριστής) και οι υπάλληλοι που μεταπήδησαν από την Πειραιώς βλέπουν ότι η δουλειά τρέχει και το περιβάλλον δεν διαφέρει από την τράπεζα…

    Μια ανάσα ο Ιβάν από το Πόρτο Καρράς 

    Θέμα ημερών πληροφορούμαι ότι είναι η επίσημη συμφωνία εξαγοράς του ιστορικού ξενοδοχειακού συγκροτήματος Πόρτο Καρράς του επιχειρηματία Κ. Στέγγου από τον Ιβάν -δεν χρειάζονται συστάσεις- Σαββίδη. 

    Η στήλη μαθαίνει ότι το τίμημα που θα πληρώσει στην οικογένεια Στέγγου ο Ιβάν θα αγγίξει τα 200 εκατ. ευρώ, ενώ θα πληρώσει και την Fortress με 45 εκατ. ευρώ, για το δάνειο που είχε δώσει στον Στέγγο προκειμένου να λειτουργήσει το ξενοδοχείο μέχρι την πώλησή του. 

    Μετά από την απόκτηση και του Πόρτο Καρράς ο Ιβάν θα είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του ξενοδοχειακού κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα.

    Οι business της law firm Ζέπος-Γιαννόπουλος με το ΥΠΟΙΚ

    Ενόψει της εφαρμογής – από τον Μάιο και μετά – του νέου πτωχευτικού πλαισίου που αφορά κυρίως τα φυσικά πρόσωπα το υπουργείο Οικονομικών ανέθεσε στην δικηγορική εταιρεία Ζέπος-Γιαννόπουλος να εκπονήσει μια μελέτη για το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες όπως στη Γαλλία, την Ιταλία, την Γερμανία, την Ισπανία κλπ. 

    Το γραφείo που εδρεύει επί της Λεωφόρου Κηφισίας στο ύψος του Χαλανδρίου παρέδωσε την μελέτη και αυτή με την σειρά της έφθασε στα χέρια των τραπεζιτών. 

    Μου λένε ότι δεν τους κάνει σοφότερους… και την περιγράφουν ως περιττή. Το ερώτημα που προκύπτει είναι πόσα λεφτά πήραν οι δικηγόροι της law firm; 

    Τι συμβαίνει με την Μοτοδυναμική; 

    Η Mοτοδυναμική ΜΟΤΟ -0,99% 3,00 είναι μετοχή που διαπραγματεύεται με εξισώσεις; Παρόλο που οι Έλληνες θεσμικοί έχουν στην κατοχή τους 2.335.000 μετοχές και με κεφαλαιοποίηση 47,4 εκατ. ευρώ; ΕΥΓΕ!!!!!!!!

    Προσέξτε: Χθές, στις 15.21 είχε μπει στο σύστημα, εντολή αγοράς στο -4,29% με 100 μετοχές σε τιμή 1,56 ενώ στην συνέχεια είχαν τοποθετηθεί με 400 μετοχές στο 1,55. Όμως έχει και συνέχεια. Στις 15.50 κάποιος έβαλε αγορά 100 μετοχές , στο 1,57 ευρώ. 

    Την ώρα που έμπαιναν εντολές για την Μοτοδυναμική για 100 και 200 μετοχές ήδη ο γενικός δείκτης τιμών στο ΧΑ είχε σημειώσει άνοδο 1,33%.  Εικονική πραγματικότητα για την εταιρία του manager Πάρι Κυριακόπουλου. 

    Επιχειρήσεις – «διαμάντια» αναζητά η Eurobank

    Την Ελλάδα από άκρη σε άκρη «οργώνουν» εδώ και λίγο καιρό τα στελέχη της Eurobank προς αναζήτηση αξιόλογων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν προοπτικές για να μεγαλώσουν το αποτύπωμά τους στην ελληνική αλλά και την διεθνή αγορά. Μετά την Β. Ελλάδα, αυτό το διάστημα βρίσκονται στην Κρήτη, όπου δραστηριοποιούνται αρκετά δυναμικές εταιρείες σε διάφορους τομείς. 

    Παρ’ ότι η κρίση σάρωσε κυριολεκτικά την ελληνική οικονομία και δοκίμασε τα όρια του επιχειρηματικού κόσμου, υπάρχουν ακόμη «κρυμμένα διαμάντια» που έχουν όλα τα φόντα να μεγαλώσουν το αποτύπωμά τους στην ελληνική και κυρίως στη διεθνή αγορά. 

    Η εξωστρέφεια εξάλλου είναι το κλειδί στο νέο παραγωγικό μοντέλο που χρειάζεται να οικοδομήσει η Ελλάδα. Και στην Eurobank φαίνεται να το γνωρίζουν καλά…

    Πέφτουν οι υπογραφές για την Creta Farms

    Σήμερα το απόγευμα -εκτός απροόπτου- μαθαίνουμε πως έχει προγραμματισθεί η υπογραφή της συμφωνίας εξυγίανσης της Creta Farms. 

    Τα εμπλεκόμενα μέρη ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν μια αρκετά επίπονη και δύσκολη περίπτωση αναδιάρθρωσης, η οποία ταλανίζει σχεδόν ένα χρόνο την ελληνική αγορά ενώ κρατά σε αγωνία πάνω από 600 οικογένειες κυρίως στην Κρήτη, όπου βρίσκονται και οι βασικές μονάδες παραγωγής της πολύπαθης αλλαντοβιομηχανίας… 

    Πάλι πρώτη η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ

    Σαρώνουν τα στελέχη της Πειραιώς Χρηματιστηριακής.  Και τον μήνα που μας πέρασε (Ιανουάριος 2020)  όπως και τον Δεκέμβριο κατατάχθηκε πρώτη στην Ελληνική αγορά με ποσοστό 21,5%. Στη δεύτερη θέση η Εurobank με 18,59%, έπεται η Εuroxx  με 17,69%, η Εθνική Χρηματιστηριακή με 9,04% και την πεντάδα συμπληρώνει η Alpha Finance με 5,15%. Η ομάδα των 3 , όπως μου λένε, πετάει…