• The Wiseman

    H κόκκινη Ferrari του Mr Sex Form και τα δάνεια των 135 εκατ. ευρώ

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    ΑΤΕ 1: Δεν φέρει καμία ευθύνη ο Πέτρος Λάμπρου;

    Γιατί σε καμία από τις υποθέσεις που πήραν τον δρόμο της δικαιοσύνης και αφορούσαν την Αγροτική Τράπεζα δεν φέρει, όπως αποδεικνύεται εν τοις πράγμασι, ευθύνη ο επί σειρά ετών διοικητής της Πέτρος Λάμπρου; Για τους νεότερους πρόκειται για εμβληματική προσωπικότητα του ΠΑΣΟΚ τόσο επί Ανδρέα όσο και επί Σημίτη. Χθες, η δικαιοσύνη άσκησε δίωξη με την κατηγορία της απιστίας – για πεπραγμένα της περιόδου 2002-2004 – στον πρώην διοικητή της ΑΤΕ Δημήτρη Μηλιάκο και τον πρώην υποδιοικητή (έως το 2002) Χρήστο Καζαντζή για την ζημία που προκάλεσαν στην (πρώην) ΑΤΕ τα δάνεια της (πρώην) εταιρείας Sex Form (η οποία πτώχευσε το 2008). 

    Το δάνειο ήταν 135 εκατ. ευρώ! Η τράπεζα σύμφωνα με τον έλεγχο δανειοδοτούσε αφειδώς την εταιρεία, χωρίς να ελέγχει τίποτα και μάλιστα οι ελεγκτές αναφέρουν ότι ποσό του δανείου δεν βρέθηκε ποτέ… 

    Το ερώτημα, όμως, που προκύπτει είναι πως και δεν ευθύνεται ο τότε διοικητής της τράπεζας Πέτρος Λάμπρου (ο γνωστός και ως ο τραπεζίτης του ΠΑΣΟΚ); 

    ΑΤΕ 2: Η κόκκινη Ferrari του Mr Sex Form και το πρόστιμο της ΕΚ

    Στα ένδοξα χρηματιστηριακά χρονικά του 2000, η μετοχή της Sex Form είχε ταΐσει τους απανταχού αλογομούρηδες, που κάθε πρωί στριμώχνονταν στην οδό Σοφοκλέους, στις κατά τόπους ΕΛΔΕ κλπ. 

    Το αφεντικό (διευθύνων σύμβουλος) – μεγαλοεπιχειρηματίας της εταιρείας ήταν ο Αντώνης Παπαδόπουλος, ο οποίος πήγαινε τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού στο ξενοδοχείο του Αστέρα Βουλιαγμένης και έκανε μπαμ από μακριά από την κόκκινη Ferrari που οδηγούσε. 

    Ας ήταν καλά το ταμπλό της Σοφοκλέους! 

    Τότε λοιπόν πιάστηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με την γίδα στην πλάτη, η οποία υπέβαλε μήνυση καθώς διαπιστώθηκε υπεξαίρεση από το ταμείο της εταιρείας 5 εκατ. ευρώ. 

    Και μετά αναρωτιόμαστε πώς χάθηκαν περιουσίες στο ΧΑ, χρεοκόπησε η χώρα και ταρακουνιούνται οι τράπεζες από τα κόκκινα δάνεια…   

    Καίνε κόσμο τα δάνεια Καλογρίτσα και όχι μόνο! 

    Στις αρχές του 2015 τα δάνεια που είχε πάρει από την Attica Bank η εταιρεία Τοξότης του κατασκευαστή Καλογρίτσα – ναι εκείνος με τα βοσκοτόπια που ο Νίκος Παππάς και ο Αλέξης ήθελαν να τον κάνουν καναλάρχη – ήταν 10 εκατ. ευρώ! 

    Την Άνοιξη του 2015, και ενώ κυβερνούσε η πρώτη φορά αριστερά, τα δάνεια εκτοξεύθηκαν στα 50 εκατ ευρώ. Τον Ιούνιο τα δάνεια ξέφυγαν από κάθε λογική και έφθασαν τα 100 εκατ. ευρώ. Με βάση το πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος, εγγυήσεις δεν υπήρχαν και το επιτόκιο ήταν αστείο. 

    Τα δάνεια, λοιπόν, του Καλογρίτσα και όχι μόνο οδήγησαν χθες την δικαιοσύνη να να ασκήσει ποινική δίωξη σε στελέχη της τότε διοίκησης της τράπεζας Αττικής. 

    Η στήλη πληροφορείται ότι μεταξύ αυτών είναι απλοί υπάλληλοι, μεσαία στελέχη, ο πρώην πρόεδρος Γ. Γαμβρίλης, ο πρώην CEO Αντωνόπουλος και ένας πρώην γενικός διευθυντής. 

    Από τα τωρινά στελέχη της διοίκησης δεν υπάρχει κανένας στην δικογραφία παρά μόνο κάποιοι απλοί υπάλληλοι. 

    Η δίωξη αφορά και άλλα δάνεια. 

    Μεταξύ αυτών το δάνειο της εταιρείας Staff SA (production and trade of clothing) και του Τοξότη. 

    Υπάρχει και μία ακόμη αλλά μαθαίνω ότι ρύθμισε τα δάνεια…



    ΣΧΟΛΙΑ