• Οικονομία

    Στο «σφυρί» ακίνητα των Γαβαλά, Γουλανδρή, Βωβού και οι εγκαταστάσεις του πρακτορείου «Ευρώπη»

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Μιχάλης Γουλανδρής – Λάκης Γαβαλάς – Μπάμπης Βωβός


    Λάκης Γαβαλάς, Μιχάλης Γουλανδρης, Μπάμπης Βωβός και το πρακτορείο διανομής Τύπου Ευρώπη.

    Τρία ονόματα, συνώνυμα της φήμης αλλά και του πλούτου,  που πριν από λίγα χρόνια απασχολούσαν τις κοσμικές στήλες εφημερίδων και τις σελίδες των life style περιοδικών.

    Ο ένας για τους θυελλώδεις έρωτες του με Ελληνίδες δημοσιογράφους, ο άλλος για τα κοσμικά του πάρτι στο νησί των ανέμων και τις ενδυματολογικές καινοτομίες του , ο τρίτος ως συνοδός της συζύγου του σε κοσμικές εκδηλώσεις, αλλά και για τα κατ΄άλλους εμβληματικά και κατ΄ άλλους αποκρουστικά γυάλινα κτίρια του.

    Τρεις πετυχημένοι επιχειρηματίες, χορτάτοι από πλούτο και φήμη, που παραπάτησαν και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με το ηλεκτρονικό σφυρί των πλειστηριασμών, που έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει τις επόμενες μέρες.

    Aλλά και το πρακτορείο διανομής εφημερίδων και περιοδικών «Ευρώπη»  που κατέρρευσε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα μαζί με την πτώση  του εκδοτικού συγκροτήματος «Πήγασος» που εξέδιδε το Έθνος, το Εθνος της Κυριακής και την Ημερησία, καθώς το 26,4% του πρακτορείου ανήκε στην οικογένεια Μπόμπολα. Και τώρα οι εγκαταστάσεις βγαίνουν σε πλειστηριασμό.

    Έχουμε και λέμε λοιπόν:

    Τρία διαμερίσματα συνολικού εμβαδού 1.214 τμ ιδιοκτησίας του κ. Μιχάλη Γουλανδρή, που βρίσκονται στην οδό Βασιλέως Γεωργίου 1 βγαίνουν στο σφυρί για 12,57 εκατ ευρώ από την Intrum (Τράπεζα Πειραιώς), μεθαύριο Τετάρτη 19 Μαΐου.

    Πρόκειται για μία μεζονέτα (3ου και 4ου ορόφου) εμβαδού 700 τμ με τιμή πρώτης προσφοράς 7,935 εκατ ευρώ. Για   οροφοδιαμέρισμα 2ου ορόφου των 390 τμ. με τιμή πρώτης προσφοράς  3,9 εκατ ευρώ και ένα ακόμα ισόγειο διαμέρισμα  134 τμ με τιμή πρώτης προσφοράς 735.000 ευρώ.

    Για τα ίδια ακίνητα ο προηγούμενος πλειστηριασμός του Μαρτίου 2020 είχε ακυρωθεί καθώς δεν εμφανίστηκαν ενδιαφερόμενοι. Ενώ τον Ιανουάριο του 2020 άλλαξε χέρια το οροφοδιαμέρισμα του πρώτου ορόφου της ίδια πολυκατοικίας με τίμημα 765 χιλιάδες ευρώ.

    Τα διαμερίσματα της οδού Βασιλέως Γεωργίου 1 κατασχέθηκαν τον Φεβρουάριο του 2019 για δάνεια  άνω των 30 εκατ. ευρώ που έλαβε ο εφοπλιστής  την περίοδο 2006-2010.

    Λίγες μέρες αργότερα στις 9 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί και άλλος ένας πλειστηριασμός, αυτή τη φορά  για την κατοικία του κ. Γουλανδρή στην οδό Στησιχόρου 11, έναν από τους πλέον ακριβούς δρόμους της Αθήνας. Το διαμέρισμα –που ανήκει στην εταιρεία T. Network Real Estate LTD και αποκτήθηκε το 2004-,  βρίσκεται στον 6ο όροφο, είναι εμβαδού 246τμ στον έκτο όροφο, βγαίνει στο σφυρί με επισπεύδουσα τη doValue (Eurobank) και με τιμή πρώτης προσφοράς 1,57 εκατ ευρώ (για δάνειο 2,34 εκατ ευρώ).

    Λάκης Γαβαλάς

    Η βίλα των 600 τετραγωνικών μέτρων  του κ. Λάκη Γαβαλά στη Φτελιά της Μυκόνου με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου βγαίνει στο σφυρί στις 26 Μαϊου με τιμή πρώτης προσφοράς 1,580 εκατ ευρώ και επισπεύδουσα την Alpha Bank.

    Η βίλα που γνώρισε μέρες ραστώνης και νύχτες με ξέφρενα πάρτι δίπλα στην πισίνα των 100 τετραγωνικών μέτρων  είναι κτισμένη σε έκταση 4,8 στρεμμάτων και αποτελείται: από υπόγειο   149,30 τμ, στο οποίο βρίσκονται το  μηχανοστάσιο, δεξαμενή καυσίμων αποθήκες αλλά και ένα δωμάτιο με μπάνιο. Το ισόγειο 241 τμ, με χώρο υποδοχής, κουζίνα , 5 υπνοδωμάτια με μπάνιο και στον πρώτο όροφο εμβαδού 133τμ με  καθιστικό, τραπεζαρία και ένα υπνοδωμάτιο με μπάνιο. Ακόμα υπάρχει και ξενώνας 80 τμ, όπως και κτίσμα BBQ.

    Όπως αναφέρεται στην έκθεση εκτίμησης του ακινήτου, στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχουν λιθοδομές, πισίνα περίπου 100 τμ,  πέργκολες, στέγαστρα, πλακοστρώσεις, καλαμωτές, φυτεύσεις και στεγασμένος χώρος στάθμευσης.

    Ακόμα αναφέρεται ότι το ποσό για το οποίο έγινε η κατάσχεση είναι 300.000 ευρώ «που αποτελεί μέρος του συνολικού επιταχθέντος ποσού, με ρητή επιφύλαξη κάθε δικαιώματος της επισπεύδουσας, για την είσπραξη του υπολοίπου επιταχθέντος ποσού, με άλλη αναγκαστική κατάσχεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλον πλειστηριασμό, καθ’ ότι ο περιορισμός στο ως άνω ποσό έγινε αποκλειστικά και μόνο για μείωση των εξόδων».

    Το ακίνητο βαρύνεται με:

    1) Προσημείωση ποσού 100 εκατ δραχμών (1993)  υπέρ της Τράπεζας Πίστεως τραπείσα σε Υποθήκη ποσού 293.470,287 ευρώ στις 28-12-2017,

    2) Προσημείωση ποσού 1.150.000 ευρώ (2007) υπέρ της Alpha Bank

    3) Προσημείωση ποσού 5 εκατ ευρώ (2011),  υπέρ της Τράπεζας Κύπρου

    4) Υποθήκη ποσού 10,7 εκατ ευρ (2012) υπέρ της  Δ.Ο.Υ ΦΑΕΕ Αθηνών,

    5) Υποθήκη ποσού 423.849 ευρώ (2012) , υπέρ της Δ.Ο.Υ ΦΑΕΕ Αθηνών,

    6) Υποθήκη ποσού 155 χιλιάδων ευρώ (2020),  υπέρ της Δ.Ο.Υ Χολαργού

    7) Κατάσχεση ποσού 12 εκατ ευρώ (2012) υπέρ Δ.Ο.Υ ΦΑΕ Αθηνών,

    9) Κατάσχεση ποσού 3,72 εκατ ευρώ (2019) υπέρ Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ

    Μπάμπης Βωβός

    Ευθραυστη σαν το γυαλί αποδείχθηκε η αυτοκρατορία που έκτισε ο άλλοτε κραταιός κατασκευαστής Μπάμπης Βωβός. Και βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα μπαράζ πλειστηριασμών για 86 συνολικά ακίνητα.

    Ανάμεσα τους βρίσκεται και ένα ημιτελές ξενοδοχείο στο Δρεπάνι του Πόρου, το οποίο βγαίνει στο σφυρί στις 19 Μαΐου με τιμή πρώτης προσφοράς  7,350 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα την Alpha Bank.

    Το  ημιτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα που είναι χτισμένο σε οικόπεδο συνολικού εμβαδού 64 στρεμμάτων,  βρίσκεται στην θέση «Δρεπάνι» του Δήμου Πόρου, εκτός σχεδίου πόλεως και εκτός ζώνης, δίπλα στο κύμα και  απέχει από την πόλη του Γαλατά περίπου 4χλμ.

    Το  συγκρότημα, που δεν αποπερατώθηκε ποτέ, και που  προοριζόταν για ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων, αποτελείται από 16 κτίρια, τους κοινόχρηστους χώρους του συγκροτήματος, πισίνες κλπ.

    Πρακτορείο Ευρώπη

    Για τις 21 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί το ακίνητο που φιλοξενούσε τις τιςστηριότητες του μεγαλύτερου πρακτορείου διανομής Τύπου της «Ευρώπης», το οποίο κατέρρευσε ακολουθώντας την πτώση του εκδοτικού συγκροτήματος «Πήγασος» της οικογένειας Μπόμπολα, επί ημερών του κ. Φώτη Μπόμπολα.

    Επισπεύδουσα είναι η Εθνική Τράπεζα και η τιμή πρώτης προσφοράς 7,2 εκατ ευρώ.

    Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στην Παιανία στη θέση «Πούσι Χατζή» και συγκεκριμένα σε πλειστηριασμό βγαίνει οικόπεδο συνολικής έκτασης 17,5 στρεμμάτων, στο οποίο έχει ανεγερθεί βιομηχανικό κτίριο (κέντρο συσκευασίας και διανομής ημερήσιου τύπου) εμβαδού  12.754,79τ.μ., με 195 θέσεις  στάθμευσης αυτοκινήτων, καθώς και 5 θέσεις στάθμευσης μεγάλων οχημάτων.

    Στην έκθεση κατάσχεσης αναφέρεται πως:

    «Το κτίριο είναι καλής ποιότητας κατασκευής» περιγράφονται οι χώροι, τα γραφεία κλπ και επισημαίνεται πως:

    Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι ολόκληρος ο Μηχανολογικός εξοπλισμός και οι Η/Μ εγκαταστάσεις, που εντάσσονται στις Κτιριακές Εγκαταστάσεις έχουν αφαιρεθεί, ενώ στους εσωτερικούς χώρους των γραφείων υπάρχουν εκτεταμένες φθορές και βανδαλισμοί….



    ΣΧΟΛΙΑ