• Οικονομία

    Στο χαμηλό επίπεδο μηνών έφτασε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ

    • NewsRoom


    Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ σύμφωνα με τον δείκτη του Πανεπιστημίου του Michigan, καθώς παραμένει η σκιά για μια ενδεχόμενη οικονομική ύφεση.

    Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε κατά 5,2 μονάδες στις 54,7 τον Νοέμβριο από τις 59,9 τον Οκτώβριο, διαψεύδοντας τις προσδοκίες των οικονομολόγων που έβλεπαν μια μέτρηση στις 59,5 μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

    Οι προβλέψεις των καταλωτών

    Επιπλέον, οι καταναλωτές αναμένουν ότι ο πληθωρισμός θα βρίσκεται στο 5,1% σε ορίζοντα ενός έτους, χαμηλότερα από το 5% που προέβλεπαν τον Οκτώβριο, ενώ οι προσδοκίες για τον Προσπληθωρισμό σε 5ετή βάση αυξήθηκαν στο 3% από 2,9% τον Οκτώβριο.

    Παράλληλα, ο δείκτης τρέχουσών συνθηκών κατρακύλησε τον Νοέμβριο στις 57,8 μονάδες από τις 65,6 τον Οκτώβριο, ενώ ο δείκτης των προσδοκιών για το επόμενο 6μηνο υποχώρησε στις 52,7 μονάδες από τις 56,2 τον προηγούμενο μήνα.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου του Μichigan, οι Αμερικανοί εξακολουθούν να ανησυχούν για το αυξανόμενο κόστος βασικών αγαθών παρόλο που φρέναρε τον Οκτώβριο ο πληθωρισμός. Επιπλέον ανησυχία δημιουργούν οι επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed που επιβαρύνουν πολλούς τομείς της οικονομίας.

    Διαβάστε επίσης

    Γερμανία: Νέο ρεκόρ για τον πληθωρισμό – Στο 10,4% για τον Οκτώβριο

    Παπαθανάσης: «Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για την ισότιμη συμπερίληψη των ΑμεΑ στην οικονομική ζωή»



    ΣΧΟΛΙΑ