• Οικονομία

    Στις 86 χιλιάδες ευρώ οι διαφυγόντες δασμοί από τα λαθραία τσιγάρα της Ελευσίνας (pics)

    τσιγαρα

    Τα ευρήματα των λαθραίων τσιγάρων από το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε


    Ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα που διακινούσε λαθραία τσιγάρα εξάρθρωσαν μόλις χθες οι ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις, στην περιοχή της Ελευσίνας. Η ΕΛ.ΑΣ συνέλαβε, ως μετέχοντες στο κύκλωμα, έναν 73χρονο αλλοδαπό και τρεις Έλληνες, ηλικίας 50, 56 και 59 ετών. Στην κατοχή τους, βρέθηκαν 20.600 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, όπως ανακάλυψε το Γραφείο Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας.

    τσιγαρα
    Οι φωτογραφίες από τα ευρήματα λαθραίων τσιγάρων που διακινούσε το κύκλωμα

    Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών από τη διακίνηση των λαθραίων τσιγάρων, όπως υπολογίστηκε και ανακοινώθηκε σήμερα, ανέρχεται στο ποσό των 86.395,19 ευρώ.

    Υπενθυμίζεται ότι το κύκλωμα εξαρθρώθηκε όταν, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση των στελεχών του λιμεναρχείου, εντοπίστηκε ο 56χρονος ημεδαπός να μεταφέρει, εντός Ι.Χ. φορτηγού οχήματος, σε αποθήκη στο Μοσχάτο 12.920 πακέτα τσιγάρων, εντός μεταλλικών κιβωτίων, που δεν έφεραν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

    τσιγαρα
    Οι φωτογραφίες από τα ευρήματα λαθραίων τσιγάρων που διακινούσε το κύκλωμα

    Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα στην αποθήκη, όπου εντοπίστηκαν οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες, ενώ βρέθηκαν παρόμοια μεταλλικά κουτιά με αυτά που υπήρχαν στο Ι.Χ. φορτηγό όχημα, που περιείχαν 680 πακέτα τσιγάρων, χωρίς την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

    Στον χώρο υπήρχαν παλέτες, υλικά και εργαλεία συσκευασίας χαρτοκιβωτίων, καθώς και ετικέτες με στοιχεία που ανέφεραν ως προορισμό την Ιταλία.

    τσιγαρα
    Το βανάκι που εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές να διακινεί τα λαθραία τσιγάρα

    Πολλές από τις ποσότητες των λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκαν σε αποθήκη στο Μοσχάτο και σε σπίτι στον Ασπρόπυργο.

    Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε με τη συνδρομή των στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην οικία που ενοικίαζε ο 56χρονος στον Ασπρόπυργο, βρέθηκαν σε αποθηκευτικό χώρο εντός χαρτοκιβωτίων επιπλέον 7.000 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

    τσιγαρα
    Οι φωτογραφίες από τα ευρήματα λαθραίων τσιγάρων που διακινούσε το κύκλωμα

    Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα λαθραία τσιγάρα, καθώς και το Ι.Χ. φορτηγό όχημα, ως μέσο μεταφοράς αντικειμένων λαθρεμπορίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τους έστελναν το δίπλωμα στο σπίτι: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μέσα στο υπουργείο Μεταφορών!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε ληστείες σε Αττική και Λαμία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ: Εξαρθρώθηκε η σπείρα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στην Αττική (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ