• Οικονομία

    Σταϊκούρας: Αναμένουμε να δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος για νέες παρεμβάσεις μέσα στο καλοκαίρι

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

    Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας


    Την σιγουριά του πως μέσα στο καλοκαίρι θα μπορέσει να δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, ο οποίος θα ανοίξει τον δρόμο για νέες παρεμβάσεις τους τελευταίους μήνες του 2022, εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

    «Θέλει μεγάλη προσοχή και διορατικότητα στο πώς εξαντλείται ένας δημοσιονομικός χώρος. Εκτιμούμε μελλοντικά ότι θα δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος για παρεμβάσεις, το ποιες θα είναι θα εξαρτηθεί από τη συγκυρία. Αύριο ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή για την επέκταση του μειωμένου ΦΠΑ στις μεταφορές, την εστίαση, τους κινηματογράφους και τα γυμναστήρια μέχρι το τέλος του έτους», ανέφερε.

    Ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε πάντως πως σε περίπτωση που η κατάσταση στην αγορά των καυσίμων παραμείνει όπως σήμερα, τότε θα χρειαστεί νέα στήριξη και για το τρίμηνο μετά το τέλος του Σεπτεμβρίου, ενώ ίσως χρειαστεί να υπάρξει νέα παρέμβαση και για το ρεύμα, αν ανέβουν κι άλλο οι τιμές.

    Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε πως παραμένει προτεραιότητα της κυβέρνησης η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στο δημόσιο και τους συνταξιούχους από την 1η Ιανουαρίου του 2023.

    Έτσι, όπως τόνισε, όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων, εξηγώντας πως αν επιλεγεί να δοθεί νέα επιταγή ακρίβειας θα αποκλειστεί κάποια άλλη στήριξη.

    Αναφερόμενος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές δήλωσε ότι ο σχεδιασμός του Υπουργείου Οικονομικών είναι σχεδιασμός τετραετίας και πρόσθεσε ότι η μακρά προεκλογική περίοδος με μεγάλη ένταση δεν είναι θετική για τη χωρά. Σε κάθε περίπτωση ισχύουν αυτά που έχει δηλώσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

    Διαβάστε επίσης:

    Δένδιας: Θα συνεχίσουμε να απαντάμε στην τουρκική προκλητικότητα ψύχραιμα και με γνώμονα το σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο

    Μια ανάσα από τα 4 δισ. τα ληξιπρόθεσμα χρέη στο δημόσιο – Τα φέσια των 800 εκατ. της πασίγνωστης επιχειρηματικής οικογένειας



    ΣΧΟΛΙΑ