• Οικονομία

    Στα 153 εκατ. ο τζίρος των online σούπερ μάρκετ στο πρώτο εξάμηνο

    • NewsRoom
    Καλάθι του Πάσχα


    Ο κλάδος των Online σούπερ μάρκετ γνώρισε μεγάλη άνθηση το πρώτο εξάμηνο του 2023, με τους καταναλωτές να συνεχίζουν να επιλέγουν τα Online καταστήματα για τις ανάγκες τους.

    Για το πρώτο μισό του 2023, η αύξηση του τζίρου των Online σούπερ μάρκετ ήταν 15% και άγγιξε τα €153εκ σε τιμές λιανικής συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ [Πίνακας 1], χωρίς όμως να περιλαμβάνονται Q-Commerce παίκτες με δικές τους αποθήκες όπως Box, eFood Market, Instashop, Pop Market, Rabbit & Wolt Market που κερδίζουν συνεχώς μερίδιο στην ελληνική αγορά [Πίνακας 2].

    Πίνακας 1 | Πηγή: Convert Group
    Πίνακας 2 | Πηγή: Convert Group

    Αξιοσημείωτη είναι επίσης η αύξηση των παραγγελιών κατά 11%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022 [Πίνακας 3].

    Πίνακας 3 | Πηγή: Convert Group

    Τα στοιχεία αυτά και πολλά ακόμη πολύτιμα ευρήματα περιλαμβάνονται στο εξαμηνιαίο report που δημοσίευσε σήμερα η Convert Group, η ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα των data & analytics για το Ηλ. Εμπόριο προϊόντων, μέσω της πλατφόρμας της eRetail Audit, η οποία δημιουργεί αξία παγκοσμίως σε εκατοντάδες λιανέμπορους και προμηθευτές.

    Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022 οι κατηγορίες που αυξήθηκαν σε αξία (€) online αγορών ήταν: +32% σε προϊόντα για κατοικίδια, +21% σε χαρτικά και είδη καθαρισμού, +13% σε ποτά και αναψυκτικά, +12% σε βρεφικά είδη, +12% σε κατεψυγμένα τρόφιμα, +12% σε φρέσκα τρόφιμα,  +11% σε είδη αρτοποιίας, +7% σε προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς, +6% σε συσκευασμένα τρόφιμα, ενώ τα λοιπά είδη αυξήθηκαν σε αξία (€) online αγορών κατά 9% [Πίνακες 4,5].

    Πίνακας 4 | Πηγή: Convert Group
    Πίνακας 5 | Πηγή: Convert Group

    Τέλος, η Τρίτη αποτελεί την πιο δημοφιλή ημέρα για τα οnline ψώνια του νοικοκυριού, αφού το 16,7% των συνολικών παραγγελιών γίνονται την συγκεκριμένη ημέρα. Σε παρόμοια τάση κινείται και η Δευτέρα, με το ποσοστό των συνολικών παραγγελιών να ανέρχεται αντίστοιχα σε ποσοστό 16,5% [Πίνακας 6].

    Πίνακας 6 | Πηγή: Convert Group

    Το εξαμηνιαίο report της Convert Group για τον κλάδο του Online Φαρμακείου δημοσιεύτηκε στη διεύθυνση https://convertgroup.com/resources/reports. Η Convert Group δραστηριοποιείται στον κλάδο των Data & Analytics με καινοτομικά έργα σε Ευρώπη, Λατινική Αμερική και Μέση Ανατολή.

    Βραβεύεται για 6 συνεχόμενες χρονιές ως ένα από τα 25 καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα της Ελλάδας και ένα από τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα της Ευρώπης για το 2021 και απασχολεί 65 άτομα επιστημονικό προσωπικό, σε ρόλους engineers, data scientists, και analysts.

    Διαβάστε επίσης:

    Ηλεκτρονικά φαρμακεία: Κατά 9% αυξήθηκε ο τζίρος το α’ εξάμηνο 2023

    Ηλεκτρικό ρεύμα: Μειωμένα τα τιμολόγια του Αυγούστου – Τι ανακοίνωσαν οι πάροχοι

    Ασφαλιστικές εταιρείες: Στα 2,1 δισ. ευρώ η παραγωγή ασφαλίστρων το πεντάμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ