• Οικονομία

    Σκρέκας για ελαιόλαδο: Πολύ δύσκολο να οριστεί πλαφόν στην τιμή

    • NewsRoom
    Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Ανάπτυξης και Επένδυσεων

    Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Ανάπτυξης και Επένδυσεων


    “Παγκόσμιο φαινόμενο” χαρακτήρισε το φαινόμενο της αύξησης της τιμής του ελαιολάδου, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ δύσκολο να οριστεί πλαφόν.

    Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, “Αν ορίζαμε την τιμή του λαδιού στον ελαιοπαραγωγό π.χ στα 4 ευρώ, τότε θα έρχονταν οι Ισπανοί και θα αγόραζαν μαζικά με αποτέλεσμα να σημειωνόταν έλλειψη στην αγορά”.

    Παράλληλα, τόνισε ότι ότι έχουν σταλεί επιστολές σε όλες τις μεγάλες εταιρείες τυποποίησης ελαιολάδου και ελέγχεται το μικτό περιθώριο κέρδους.

    Σχετικά ανέφερε: “Αν διαπιστώσουμε ότι αυτές οι μεγάλες εταιρείες βγάζουν περισσότερο κέρδος το 2023 από το 2021 θα επιβληθούν πολύ αυστηρά πρόστιμα”.

    Ταυτόχρονα, επανέλαβε ακόμη τη χρησιμότητα του ekatanalotis.gr μέσω του οποίου οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται για τις τιμές των προϊόντων.

    Αναφορικά με τα καύσιμα ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε  ότι και εκεί γίνονται έλεγχοι για τις αυξήσεις, ενώ όσον αφορά τα επιδόματα, είπε ότι επικεντρώνονται σε αυτούς που έχουν ανάγκη και στις περιοχές που έχει περισσότερο κρύο.

    Διαβάστε επίσης: 

    Όλα τα μέτρα στήριξης για το 2024 – Στα 2,1 δισ. το κόστος στον προϋπολογισμό

    Στο 10,9% η ανεργία τον Αύγουστο

    Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 1,1% φέτος και ανάπτυξη 3% για το 2024



    ΣΧΟΛΙΑ