• Οικονομία

    Ραβασάκια σε 125.000 ιδιοκτήτες ακινήτων

    • Βασίλης Τσεκούρας
    Άνοιξε η πλατφόρμα για επανένταξη στις 120 δόσεις

    Χρήστος Σταικούρας. Υπουργός Οικονομικών


    Χιλιάδες είναι οι περιπτώσεις ιδιοκτητών ακινήτων που έχουν εισπράξει μειωμένα ενοίκια, ωστόσο δεν έχουν λάβει ακόμα την αποζημίωση από το κράτος.

    Το οικονομικό επιτελείο έχει εντοπίσει πάνω από 125.000 περιπτώσεις, στις οποίες οι ιδιοκτήτες έχει δώσει ελλιπή στοιχεία και η αίτησή τους κινδυνεύει να απορριφθεί.

    Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να αποσταλούν ειδοποιητήρια από την ΑΑΔΕ σε 79.306 ιδιοκτήτες ακινήτων, στα οποία θα ενημερώνονται για τους λόγους που απορρίφθηκε η δήλωση COVID που υπέβαλαν για τα «κουρεμένα» ενοίκια έως και τον Οκτώβριο του 2020. Οι εν λόγω φορολογούμενοι θα έχουν το δικαίωμα να προσβάλουν την απόφαση και να ζητήσουν επαναξιολόγηση της αίτησής τους, προσκομίζοντας τα δικαιολογητικά που θα τους ζητηθούν.

    Ταυτόχρονα, είχαν εντοπιστεί και 59.000 ιδιοκτήτες που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια τον περασμένο Νοέμβριο και δεν είχαν δηλώσει ΙΒΑΝ στην ΑΑΔΕ. Τελικά, μετά τα ειδοποιητήρια που εστάλησαν από την ανεξάρτητη αρχή, σχεδόν 24.000 ιδιοκτήτες έσπευσαν να διορθώσουν το λάθος.

    Ωστόσο, απομένουν σχεδόν 35.000 ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι κινδυνεύουν να μην εισπράξουν την κρατική αποζημίωση, καθώς δεν έχουν προσθέσει το ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού στο σύστημα.

    Διαβάστε επίσης:

    Ταραντίλης: Σήμερα δεν υπάρχει ένδειξη για σκληρό lockdown, όμως τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν

    Σαρηγιάννης: Πιθανό να έχουμε 2.000 κρούσματα την ημέρα

    Γεωργιάδης: Λεκτική υπερβολή η δήλωση μου για τα κλειδιά των επιχειρήσεων εστίασης



    ΣΧΟΛΙΑ