ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πρόστιμο 500 ευρώ επέβαλαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε ιδιοκτήτη φούρνου στον Πύργο Ηλείας, για ένα κουλούρι κόστους 80 λεπτών που έδωσε στη μητέρα του, όπως υποστηρίζει, χωρίς να εκδώσει απόδειξη.
Ελεγκτές από την Μεσσηνία πραγματοποίησαν πρόσφατα ελέγχους στον Πύργο Ηλείας για την έκδοση αποδείξεων. Σε έναν από αυτούς τους ελέγχους μπήκαν σε φούρνο της πόλης. Εκεί, διαπίστωσαν ότι στο κατάστημα ήταν μια πελάτισσα που είχε στα χέρια της ένα κουλούρι για το οποίο δεν είχε απόδειξη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV ο ιδιοκτήτης του φούρνου υποστήριξε ότι η πελάτισσα ήταν η μητέρα του και ότι της χάρισε το κουλούρι και για αυτό τον λόγο δεν είχε εκδώσει απόδειξη. Οι ελεγκτές ζήτησαν τότε από τον καταστηματάρχη τη μνήμη της ταμειακής μηχανής που έδειξε ότι εκείνη την ημέρα είχε εκδώσει αρκετές αποδείξεις αλλά η συνολική αξία τους ήταν περίπου 70 ευρώ.
Οι ελεγκτές θεώρησαν ότι ο τζίρος για τον οποίο κόπηκαν αποδείξεις είναι λίγος και ότι ο ιδιοκτήτης του φούρνου δεν εκδίδει όλες τις αποδείξεις με αποτέλεσμα να του επιβάλλουν το πρόστιμο για τη μη έκδοση απόδειξης για το κουλούρι. Τήρησαν το γράμμα του νόμου και επέβαλαν πρόστιμο 500 ευρώ για ένα κουλούρι που ο φούρνος πωλούσε προς 80 λεπτά του ευρώ.
Όπως μετέδωσε το Open TV μητέρα του φούρναρη παρακάλεσε τους ελεγκτές να μην επιβάλλουν το πρόστιμο αλλά ήταν ανένδοτοι και το πρόστιμο επιβλήθηκε κανονικά.
O διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχει ζητήσει πλήρη ενημέρωση για το περιστατικό προκειμένου να κρίνει αν πρέπει να παρέμβει, όπως έκανε με την υπόθεση της ηλικιωμένης στη Θεσσαλονίκη που πωλούσε τερλίκια στη λαϊκή χωρίς να έχει κάνει έναρξη επαγγέλματος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άκης Σκέρτσος: Επιβεβλημένη η επίτευξη συναίνεσης ιδίως από πολιτικές δυνάμεις που κατά καιρούς έχουν ταχθεί υπέρ της Αναθεώρησης
- Ο Ντόναλντ Τραμπ προσκάλεσε τον Μητσοτάκη στο Συμβούλιο της Ειρήνης για τη Γάζα τον Φεβρουάριο
- Ουκρανία: Eπιβάλλει κυρώσεις σε ξένους προμηθευτές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους
- Άδωνις Γεωργιάδης: Μπλόκο σε ακτιβιστές που ήθελαν να μπουν στο Παίδων – «Τα νοσοκομεία δεν είναι χώρος για πολιτικό σόου»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.