• Οικονομία

    Προγράμματα για γυναίκες και νέους – Μέτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας για επιχειρήσεις που επλήγησαν από πανδημία

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ρύθμιση ανάσα για χιλιάδες μη μισθωτούς: Όλες οι ασφαλιστικές οφειλές από 1η Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουνίου αποπληρώνονται σε 72 δόσεις

    O υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου


    Νέα προγράμματα για γυναίκες και νέους, μέτρα για να διατηρήσουν οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία το προσωπικό τους και νέα προγράμματα κατάρτισης για τις ψηφιακές δεξιότητες προωθούνται το επόμενο διάστημα από το υπουργείο Εργασίας όπως τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου.

    «Η Ελλάδα καλωσορίζει την οδηγία EASE για την Αποτελεσματική και Ενεργή Υποστήριξη της Απασχόλησης και οι προσπάθειές μας για την επίτευξη των κύριων στόχων του Σχεδίου Δράσης του Κοινωνικού Πυλώνα είναι ήδη σε εξέλιξη» επεσήμανε χθες, κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του –μέσω τηλεδιάσκεψης- στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης της Ε.Ε.

    Όπως επεσήμανε ο κ. Τσακλόγλου, «η Ελλάδα σχεδιάζει συγκεκριμένες δράσεις για την προώθηση της απασχόλησης και την ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης σε πέντε επιμέρους τομείς:

    1.Μέτρα υποστήριξης της απασχόλησης με συγκεκριμένη δομή κινήτρων για διατήρηση των θέσεων εργασίας, ειδικά σε κλάδους όπου επλήγησαν έντονα από την πανδημία.

    2. Δημιουργία ισχυρότερων δεσμών μεταξύ εκπαίδευσης, κατάρτισης και αγοράς εργασίας με ιδιαίτερη βαρύτητα σε ψηφιακές και «πράσινες» (φιλικές προς το περιβάλλον) δεξιότητες, δίνοντας έμφαση στην πιστοποίηση και τον έλεγχο ποιότητας των διαδικασιών.

    3. Μεταρρύθμιση του ΟΑΕΔ και ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των ενεργών πολιτικών απασχόλησης, βελτιώνοντας τις ευκαιρίες απασχόλησης κυρίως γυναικών και νέων.

    4. Προώθηση της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών προώθησης απασχόλησης και κοινωνικής ασφάλισης.

    5. Μεταρρύθμιση και απλοποίηση της εργατικής νομοθεσίας με σκοπό την υποστήριξη της καινοτομίας και της παραγωγικότητας».

    «Τα παραπάνω θα συμπληρωθούν με δράσεις για την ενδυνάμωση του κοινωνικού διχτύου ασφαλείας, εστιάζοντας στην προστασία των παιδιών και την καλύτερη κοινωνική ένταξη ευάλωτων ομάδων όπως τα άτομα με αναπηρία, οι μετανάστες, οι άστεγοι και οι Ρομά. Επιπρόσθετα, οι προτάσεις μας για επενδύσεις και δομικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες εντάσσονται στο Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης, έχουν έντονη κοινωνική διάσταση», τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία: Ελάχιστοι οδοντίατροι θα λάβουν τα €400

    Ποιες βεβαιώσεις πρέπει να αντικατασταθούν σήμεραΌλες οι αλλαγές στα εργασιακά: Αύξηση ωρών απασχόλησης και συμψηφισμός με υπερωρίες ή ρεπό

    Όλες οι αλλαγές στα εργασιακά: Αύξηση ωρών απασχόλησης και συμψηφισμός με υπερωρίες ή ρεπό

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ