• Οικονομία

    Πώς οι ΗΠΑ «εισβάλλουν» στο θησαυροφυλάκιο της βασίλισσας Ελισάβετ

    • NewsRoom
    πρίγκιπας Χάρι

    Ο πρίγκιπας Χάρι και η αγαπημένη του Μέγκαν Μαρκλ


    Ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ ήταν παραμυθένιος και δικαίως χαρακτηρίσθηκε ως ο γάμος της χρονιάς.

    Από… φορολογικής άποψης πάντως το ζήτημα είναι περίπλοκο, καθώς η Δούκισσα του Σάσεξ διατήρησε την αμερικανική της υπηκοότητα και ως εκ τούτου έχει φορολογικές υποχρεώσεις προς τις ΗΠΑ.

    Οι αρχές της χώρας της έχουν το δικαίωμα να φορολογήσουν τη Μέγκαν όσο αφορά τα έξοδα και τα εισοδήματά της τα οποία ωστόσο πλέον είναι κοινά με του συζύγου της.

    Με αυτό το δεδομένο οι ΗΠΑ «απλώνουν δίχτυ» και στη βασιλική περιουσία με τη Μαρκλ να εξαναγκάζεται να καταβάλει ένα τεράστιο ποσόν στις φορολογικές αρχές της Αμερικής, καθώς επί της ουσίας φορολογείται διπλά.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δούκισσα του Σάσεξ θα φορολογηθεί, σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, για τη δική της περιουσία ύψους 5 εκατ. δολαρίων αλλά όσο και για τις 300.000 λίρες – ετήσιο εισόδημα του πρίγκιπα Χάρι- για το οποίο βέβαια ο γαλαζοαίματος πληρώνει εφορία και στη χώρα του.

    Η έρευνα των αμερικανικών Αρχών, ώστε να οριστεί το φορολογητέο ποσό, θα επεκταθεί ακόμη και στο εισόδημα της βασίλισσας αλλά και του πρίγκιπα Κάρολου καθώς και οι δύο χρηματοδοτούν τον Χάρι και τη Μέγκαν, μεταδίδει η Sunday Express.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προχωρά ακάθεκτη παρά τις αντιδράσεις η Τουρκία: Ξεκινά τη γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ



    ΣΧΟΛΙΑ