• Οικονομία

    Πιτσιλής σε Σακελλαροπούλου: Οι 4 άξονες μετασχηματισμού της ΑΑΔΕ

    • Βασίλης Τσεκούρας


    Με τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή συναντήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. O κ. Πιτσιλής αναφέρθηκε στις προσπάθειες ψηφιοποίησης των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ, την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την ενίσχυση των δημόσιων εσόδων.

    Ο κ. Πιτσιλής ανέφερε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως «ως ανεξάρτητη αρχή και ως δημόσιος φορέας, προσπαθούμε να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και παράλληλα να υπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον και το κοινωνικό σύνολο. Τόσο τη χρονιά που πέρασε όσο και τη χρονιά που διανύουμε, δώσαμε έμφαση στην οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων διευρύναμε ραγδαία τις ψηφιακές μας υπηρεσίες, με σκοπό τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του πολίτη. Συνεχίζουμε, αντιμετωπίζοντας πρωτόγνωρες προκλήσεις, το έργο του μετασχηματισμού της ΑΑΔΕ σε μία σύγχρονη, αποτελεσματική και δίκαιη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ενισχύοντας κάθε μέρα τη σχέση εμπιστοσύνης μας με τους πολίτες».

    Μάλιστα, ο διοικητής της ΑΑΔΕ ενημέρωσε την κα. Σακελλαροπούλου για τους 4 βασικούς άξονες μετασχηματισμού της Ανεξάρτητης Αρχής:

    * Ψηφιοποίηση, φάσμα υπηρεσιών και εξυπηρέτηση του πολίτη. Δίνουμε τη μάχη δίπλα σε πολίτες και επιχειρήσεις, στηρίζουμε την αγορά και την κοινωνία.

    * Δημιουργούμε νέο περιβάλλον λειτουργίας. Αξιοποιούμε με καλύτερο τρόπο τις γνώσεις των ανθρώπων μας μέσα από Νέο Σύστημα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού. Πέραν της ψηφιακής πρωτοπορίας, επιδιώκουμε να είμαστε καινοτόμοι και στον τρόπο που λειτουργούμε, καθώς πλέον δίνουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους μας να αξιολογούνται αντικειμενικά, να επιλέγουν και να ακολουθούν την καριέρα που θέλουν, υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον, όντας δημόσιοι λειτουργοί.

    * Στόχος μας είναι η ΑΑΔΕ να είναι μία σύγχρονη, ευρωπαϊκού επιπέδου Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Σχεδιάζουμε το μέλλον με στοχευμένες δράσεις, όπως είναι για παράδειγμα, οι στοχευμένοι έλεγχοι για την είσπραξη εσόδων.

    * Μετασχηματισμός της ΑΑΔΕ και μετατροπή των ΔΟΥ σε κέντρα εξυπηρέτησης του πολίτη. Είναι η μετάβαση στο μέλλον, καθώς εξ αρχής, στόχος μας είναι η διαρκής βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών μας στον φορολογούμενο πολίτη.



    ΣΧΟΛΙΑ