«Η τεχνητή νοημοσύνη ήρθε για να μείνει και για την ΑΑΔΕ αποτελεί πρόκληση, ευκαιρία και καταλύτη στον σχεδιασμό μας», τόνισε ο Γιώργος Πιτσιλής στην εκδήλωση «Future Unfold» της Grant Thornton.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά και στη βελτίωση της εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων.

1

«Οι λειτουργίες μας ψηφιοποιούνται συνεχώς. Από αίθουσα ελέγχου συντονίζουμε τη δράση πανελλαδικά και ο τρόπος που εξυπηρετούμε τους φορολογουμένους μετασχηματίζεται», σημείωσε.

Προανήγγειλε, δε, τη δημιουργία chatbox που θα απελευθερώσει χρόνο από τα στελέχη της ΑΑΔΕ, υπογραμμίζοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη αποδίδει μόνο όταν εφαρμόζεται με ασφάλεια και υπό ανθρώπινη εποπτεία.

Στο στρατηγικό σχέδιο της ΑΑΔΕ, ο οργανισμός θα καταστεί πλήρως data driven, στηριζόμενος στα δεδομένα για πιο γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση του πολίτη.

Διαβάστε επίσης

Κωστής Χατζηδάκης: Ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στη δημόσια διοίκηση και τις επιχειρήσεις

Μυτιληναίος στη Future Unfold: Στη Metlen, η τεχνολογία είναι στο DNA μας

Γιάννης Στουρνάρας: «Η ανάπτυξη δεν είναι πεπρωμένο, είναι στάση»