• Οικονομία

    Πατέλης στο CNBC: Αναμένουμε διπλάσιο όγκο τη φετινή σεζόν σε σχέση με το 2020

    • NewsRoom
    Άλεξ Πατέλης

    Αλέξης Πατέλης


    Η κυβέρνηση αναμένει διπλάσιο σύνολο τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν σε σχέση με το 2020, δήλωσε ο κ Αλέξης Πατέλης, οικονομικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο CNBC.

    Ο κ. Πατέλης σημειώνει πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι πολύ πιο εύκολο από το περσινό και πως η τουριστική βιομηχανία έχει προσαρμοστεί στους κανόνες ασφαλείας για τον κορονοϊό, λέγοντας πως το πρόγραμμα εμβολιασμών κατά της νόσου είναι σε εξέλιξη τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

    Σε δημοσίευμά του με τίτλο «Τα λαμπερά ελληνικά νησιά ανακάμπτουν από τις σκιές των lockdown για τον κορονοϊό» το CNBC υπογραμμίζει πως η φετινή πορεία του ελληνικού τουρισμού θα κριθεί από τα μέτρα στη Βρετανία και τη Γερμανία, δύο από τις σημαντικότερες χώρες έλευσης επισκεπτών για τη χώρα μας. Το άρθρο καταγράφει την απόφαση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασίλειο να μην εντάξει την Ελλάδα στις χώρες της «πράσινης» λίστας, με τον κ. Πατέλη να αναφέρει ότι «όλος ο τουρισμός είναι σημαντικός. Είμαστε αισιόδοξοι για το ότι σύντομα θα συμπεριληφθούμε στην “πράσινη” λίστα».

    Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μία από τις βασικές στρατηγικές της κυβέρνησης για την υποστήριξη του τουρισμού είναι να επικεντρωθεί στους κατοίκους των ελληνικών νησιών, όσον αφορά το πρόγραμμα εμβολιασμού. Η ιδέα είναι να διασφαλιστεί ότι τα τουριστικά hotspots είναι ασφαλή, πριν φτάσει ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών.

    Οι απαιτήσεις καραντίνας αποτελούν σημαντικό εμπόδιο για τον τουρισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, οι ευρωπαϊκές αρχές επεξεργάζεται το σχέδιο για πιστοποιητικό εμβολιασμού, για την προώθηση των ταξιδιών εντός της ΕΕ, καταλήγει το δημοσίευμα. Η ιδέα είναι ότι όσοι έχουν λάβει αρνητικό τεστ κορονοϊού, έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει πρόσφατα από την ασθένεια δεν θα χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

    Ρέτσος: Συγκρατημένη αισιοδοξία, μεγάλη αγωνία, αλλά και κρυφός ενθουσιασμός για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού

    Επανέναρξη τουρισμού: Ο «αγχωμένος» Θεοχάρης, οι αναπάντητες ερωτήσεις και το στοίχημα της ποιότητας



    ΣΧΟΛΙΑ