• Οικονομία

    “Παράθυρο” για νέες 120 δόσεις σε εφορία και ταμεία

    Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

    Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας


    Νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις εξετάζει το οικονομικό επιτελείο, το ύψος του οποίου θα εξαρτηθεί από το διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να φέρει νέα ρύθμιση 120 δόσεις προς εφορία για ταμεία, προκειμένου να δοθεί μία νέα ανάσα στους οφειλέτες, εν μέσω ενεργειακής κρίσης και υψηλών πληθωριστικών πιέσεων.

    Τη σκέψη του οικονομικού επιτελείου επιβεβαίωσε το πρωί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION24.

    “Οτιδήποτε διευκολύνει τον κόσμο να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του και να επιστρέψει στην παραγωγική λειτουργία της οικονομίας, προφανώς και είναι χρήσιμο. Από την άλλη, κανείς πρέπει να ζυγίζει αυτά τα μέτρα και σε ό, τι αφορά τις αντοχές της οικονομίας και σε ό, τι αφορά το ευρύτερο μήνυμα που εκπέμπει ανάμεσα σε εκείνους που προσπαθούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις παρά τις δυσκολίες”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Τα νεότερα για το συγκεκριμένο σενάριο αναμένεται να έχουμε στις αρχές του νέου έτους.

    Υπενθυμίζεται πως μία ενιαία ρύθμιση 120 δόσεις αποτελεί πάγιο αίτημα της αγοράς και των επαγγελματιών για τη διευθέτηση των οφειλών που έχουν συσσωρευθεί τους τελευταίους μήνες, λόγω της ενεργειακής κρίσης.

    Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΑΑΔΕ, τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία διαμορφώθηκαν τον Σεπτέμβριο στα 961 εκατ. ευρώ, ενώ πέρυσι τον αντίστοιχο μήνα είχε φτάσει τα 353 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 9μηνο του 2022, το νέο ληξιπρόθεσμο έφτασε τα 6,282 δισ. ευρώ, ενώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι έφτανε τα 4,159 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας επίσης μεγάλη αύξηση 51%.

    Διαβάστε επίσης

    e-ΕΦΚΑ: Παράταση έως 31.12.2021 για την υποβολή αίτησης υπαγωγής στις 120 δόσεις – Επιβεβαίωση mononews



    ΣΧΟΛΙΑ