• Οικονομία

    Παράταση της ρύθμισης των 120 δόσεων για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    120 δοσεις


    Το «πράσινο φως» για μικρή παράταση στη ρύθμιση οφειλών των 120 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία αναμένεται να δώσει σήμερα η κυβέρνηση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα θα απασχολήσει το σημερινό υπουργικό συμβούλιο, όπου αναμένεται να αποφασιστεί η νέα ημερομηνία που θα δοθεί για την υποβολή των αιτήσεων για συμμετοχή στη ρύθμιση. Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι άλλος από το να δοθεί η δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση των 120 δόσεων όσον περισσότερων οφειλετών γίνεται, καθώς έχει γίνει σαφές ότι, μετά και την πάροδο της νέας προθεσμίας που θα δοθεί, το υπουργείο Εργασίας θα ενεργοποιήσει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

    Ως εκ τούτου, η διαδικασία για την συμμετοχή στη ρύθμιση θα συνεχίσει να δέχεται τις αιτήσεις των οφειλετών με τα γνωστά τρία βήματα:

    BΗΜΑ 1: Είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή, επαλήθευση των στοιχείων του ασφαλισμένου/συνταξιούχου και υποβολή αιτήματος προσδιορισμού των οφειλών. Με την ολοκλήρωση αυτού του βήματος έως την νέα ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σε λίγο κατοχυρώνεται το δικαίωμα ένταξης στη ρύθμιση.

    ΒΗΜΑ 2: Προσδιορισμός/επανυπολογισμός των οφειλών. Στην ηλεκτρονική εφαρμογή απεικονίζονται οι οφειλές, πριν και μετά τον επανυπολογισμό.

    ΒΗΜΑ 3: Οριστικοποίηση της ρύθμισης. Ο ασφαλισμένος/συνταξιούχος επιλέγει τον τρόπο υπολογισμού των οφειλών που επιθυμεί και αποδέχεται την προώθησή τους στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) για ρύθμιση.

    Με την εισαγωγή των ανωτέρω διακριτών βημάτων, οι ασφαλισμένοι /συνταξιούχοι αρκεί να ολοκληρώσουν το πρώτο εισαγωγικό βήμα, μέχρι την ημερομηνία της παράτασης, για να κατοχυρώσουν το δικαίωμα ρύθμισης και, στη συνέχεια, να ολοκληρώσουν τα δύο επόμενα βήματα, μόλις εμφανιστούν στην εφαρμογή οι ορθές οφειλές τους και έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019.



    ΣΧΟΛΙΑ