• Οικονομία

    Πάνω από 1,5 δισ. τα νέα «φέσια» στην εφορία

    Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής

    Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής


    Στα 1,539 δισ. έφτασαν το πρώτο δίμηνο του 2024 τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία όταν την ίδια περίοδο πέρυσι είχαν διαμορφωθεί στα 1,331 δισ. ευρώ.

    Μόνο τον Φεβρουάριο που θα πρέπει να πληρωθούν ταυτόχρονα οι δόσεις για το φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ του περασμένου έτους έμειναν απλήρωτοι φόροι 956 εκατ ευρώ.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος φτάνει τα 107,18 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 26,32 δισ. θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης με αποτέλεσμα το πραγματικό ληξιπρόθεσμο χρέος να αγγίζει τα 80,86 δισ. ευρώ.

    Για το δίμηνο, οι συνολικές εισπράξεις έναντι νέου ληξιπρόθεσμου έφτασαν τα 294 εκατ ευρώ, ενώ την ίδια περίοδο το 2023 είχαν φτάσει τα 223 εκατ ευρώ.

    Ανοιχτούς λογαριασμούς με την εφορία έχουν 3,78 εκατ. οφειλέτες έναντι 3,93 εκατ τον περασμένο Ιανουάριο.

    Μπορεί ο συνολικός αριθμός των οφειλετών έχει μειωθεί ωστόσο έχει αυξηθεί οριακά το πλήθος των φορολογουμένων που έχουν έρθει ήδη αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις και ανέρχονται στους 1,5 εκατ οφειλέτες.

    Πάνω από το φράγμα των 2 εκατομμυρίων παραμένει ο αριθμός των φορολογουμένων που απειλούνται με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, καθώς τον Φεβρουάριο ανέρχονται στους 2,14 εκατ οφειλέτες από τους 2,15 εκατ τον Ιανουάριο.

    Διαβάστε επίσης:

    Τσουχτερές αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης – Σχεδόν 2,40 ευρώ η αμόλυβδη στο κέντρο της Αθήνας

    Στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου η Kaizen Gaming: Μεγάλος Χορηγός της Άστον Βίλα το Betano

    Η Τουρκία είναι το απρόβλεπτο νούμερο 2 του ΝΑΤΟ – Ο ρόλος του Ερντογάν



    ΣΧΟΛΙΑ