ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε μια αύξηση-μαμούθ του βασικού της επιτοκίων προχώρησε η κεντρική τράπεζα του Πακιστάν, σε μια προσπάθειά της να πετύχει μια συμφωνία με το ΔΝΤ για την αποδέσμευση νέας χρηματοδότησης.
Ειδικότερα, η Κρατική Τράπεζα του Πακιστάν αύξησε κατά 300 μ.β. το βασικό της επιτόκιο, στο 20%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 1996. Οι αναλυτές, σε δημοσκόπηση του Reuters, ανέμεναν μια αύξηση κατά 200 μ.β.
Μάλιστα η απόφαση επιταχύνθηκε, καθώς η συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας είχε προγραμματιστεί αρχικά για τα μέσα Μαρτίου.
Στην προηγούμενη συνεδρίαση της τον Ιανουάριο η κεντρική τράπεζα είχε αυξήσει το επιτόκιο της κατά 100 μονάδες βάσης στο 17%. Συνολικά, η τράπεζα έχει αυξήσει τα επιτόκια της κατά 1.025 μονάδες από τον Ιανουάριο του 2022.
Διαβάστε επίσης
Ο Ρώσος ολιγάρχης Ντεριπάσκα επικρίνει τη Μόσχα για τη φυγή επενδυτών
Στο ΣτΕ η προσφυγή 5 πολιτών και της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η επικεφαλής του ΔΝΤ προειδοποιεί: Ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για τα διαδοχικά σοκ
- Το φιλί του Χάμιλτον στην Κιμ Καρντάσιαν από το βάθρο της F1 (video)
- Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία: Αναγκαιότητα άμεσης προσαρμογής της ναυτιλίας στις νέες τεχνολογικές απαιτήσεις
- Αρμενία: «Ιστορική νίκη» Πασινιάν με ευρωπαϊκό μήνυμα παρά τις πιέσεις της Ρωσίας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.