ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε χαμηλότερη πρόβλεψη για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2022, σε σχέση με αυτήν του Ιανουαρίου, προχώρησε η Παγκόσμια Τράπεζα, λόγω των επιπτώσεων από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ειδικότερα, ο οργανισμός προβλέπει πλέον ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 3,2% το 2022 έναντι πρόβλεψης για ανάπτυξη 4,1% τον Ιανουάριο.
To 2021 η παγκόσμια οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 5,7%.
O πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ντέιβιντ Μάλπας, δήλωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης στην πρόβλεψη για την ανάπτυξη οφείλεται στη συρρίκνωση κατά 4,1% στην περιοχή της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας, η οποία περιλαμβάνει την Ουκρανία, τη Ρωσία και τις γύρω χώρες.
Σύμφωνα με τον Μάλπας, οι ανεπτυγμένες οικονομίες και πολλές αναπτυσσόμενες θα αναπτυχθούν με βραδύτερο ρυθμό λόγω των αυξήσεων στις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων.
Η Παγκόσμια Τράπεζα θα απαντήσει με ένα πακέτο στήριξης 170 δισ. δολαρίων, εκ των οποίων τα 50 δισ. θα διατεθούν τους επόμενους τρεις μήνες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τουριστικό έργο στην Ερμιονίδα σχεδιάζει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
- Ένα… Champions League εθνικών ομάδων δημιουργεί η UEFA: Το νέο σύστημα των 36 ανακοινώνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη
- Γιατί άλλαξε το momentum σε Πειραιώς και Alpha, η JP Morgan και τα μυστικά των μετοχών, τι έλεγε ο Εξάρχου για το LNG, τα σπίτια του Τσουβελεκάκη, το νέο yacht των 80m των Coustas (μεγαλύτερο του Τσάκου) και γιατί έχει νεύρα ο Νικόλαος ο Α΄
- Κιλιάν Εμπαπέ: Η Coalition Capital, τα 15 εκατ. ευρώ της Καέν και η επιχειρηματική αυτοκρατορία ενός 27χρονου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.