• Οικονομία

    Όλη η εφορία στο κινητό των φορολογουμένων – Έρχεται το νέο app της ΑΑΔΕ 

    Γιώργος Πιτσιλής, επικεφαλής ΑΑΔΕ

    Γιώργος Πιτσιλής, επικεφαλής ΑΑΔΕ


    Ακόμα πιο εύκολη κάνει η εφορία τη ζωή των φορολογουμένων, φέρνοντας μία νέα εφαρμογή που θα λειτουργεί για τα κινητά τηλέφωνα. Εδώ και αρκετά χρόνια η συντριπτική πλειοψηφία των φορολογουμένων είναι κυριολεκτικά με ένα κινητό στο χέρι και αναγκάζεται κάθε φορά να χρησιμοποιήσει έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και να βγάλει από το…. συρτάρι τους κωδικούς του Taxisnet, προκειμένου να ενημερωθεί για τις φορολογικές του υποχρεώσεις. Στο εξής, η διαδικασία ενημέρωσης θα γίνεται πολύ πιο απλά και γρήγορα, όπως ακριβώς έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια με τις εφαρμογές των τραπεζών. Τα τραπεζικά apps έχουν αντικαταστήσει σε πολλές περιπτώσεις το e-banking για καθημερινές συναλλαγές.

    Σήμερα το πρωί ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής θα παρουσιάσει τη νέα ψηφιακή εφαρμογή για κινητές συσκευές myAADEapp, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου και του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη.

    Πληρωμές φόρων και… φορο-υπενθυμίσεις

    Έτσι, οι φορολογούμενοι μέσω του νέου app που θα παρουσιάσει η ΑΑΔΕ, θα τους δίνει τη δυνατότητα να βλέπουν άμεσα ολόκληρο το φορολογικό τους προφίλ, να πληρώνουν τις οφειλές τους· να λαμβάνουν ενημερώσεις και προσωποποιημένες ειδοποιήσεις για τις επερχόμενες υποχρεώσεις τους.

    Στο τελευταίο «ποντάρει» ιδιαίτερα η ΑΑΔΕ, καθώς όταν πλησιάζει η πληρωμή ενός φόρου, όπως για παράδειγμα η δόση του ΕΝΦΙΑ, του φόρου εισοδήματος ή ακόμα και του ΦΠΑ, η ειδοποίηση θα έρχεται κατευθείαν μέσω της εφαρμογής στο κινητό του φορολογούμενου και δεν θα χάνεται «στα μηνύματα μου» στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ (που θα πρέπει κάποιος να εισέλθει με κωδικούς Taxis) ή στο e-mail που έχει δηλώσει.

    Με αυτό τον τρόπο, εκτιμάται πως θα υπάρχει μείωση των απλήρωτων φόρων, καθώς έχει παρατηρηθεί πως σε αρκετές περιπτώσεις οι καταβολές καθυστερούν όχι από δόλο, αλλά από… τους ρυθμούς της καθημερινότητας.

    Ψηφιακό wallet

    Μέσα στην εφαρμογή αναμένεται να δημιουργεί ένα wallet, στο οποίο οι φορολογούμενοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε σημαντικά φορολογικά έγγραφα, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι επισκέψεις στις εφορίες ή τα ψηφιακά ραντεβού με τους υπαλλήλους της ΑΑΔΕ.

    Έκδοση τιμολογίου μέσω κινητού

    Το νέο app όμως, θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή και των επαγγελματιών, καθώς θα δίνει τη δυνατότητα έκδοσης τιμολογίου, αλλά και δελτίου αποστολής από το κινητό τηλέφωνο του φορολογούμενου.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιατί δεν μας αναβάθμισε η Moody’s – Τι λένε πηγές του Υπουργείου Οικονομικών
    IRIS: 2,4 εκατ. έχουν ενεργοποιήσει την εφαρμογή – Πότε λήγει η προθεσμία για τους επαγγελματίες
    ΔΑΑ: Αργεί η απογείωση – Συστήνουμε διακράτηση με τιμή στόχο τα 9 ευρώ
     



    ΣΧΟΛΙΑ