• Οικονομία

    Ο Μάριο Ντραγκι ετοιμάζεται να παρουσιάσει το σχέδιο για το Ασφαλές Ευρωπαϊκό Ομόλογο

    • NewsRoom
    ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι

    Μάριο Ντράγκι, πρόεδρος Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)


    Μια νέα κατηγορία ασφαλών χρηματοοικονομικών στοιχείων ενεργητικού, που θα έχουν ως σκοπό την ενδυνάμωση της ευρωζώνης, ετοιμάζεται να παρουσιάσει, μετά από σχεδόν ένα έτος καθυστέρηση, ο Μάριο Ντράγκι, όπως αναφέρουν στο Bloomberg καλά πληροφορημένες πηγές. Η έκθεση, η οποία ανατέθηκε από τον Μάριο Ντράγκι θα περιλαμβάνει ένα σχέδιο για την ομαδοποίηση χρέους από τα 19 κράτη μέλη της ευρωζώνης σε έναν τίτλο, ο οποίος θα είναι σε θέση να αντέξει την αθέτηση πληρωμών από μία ή περισσότερες χώρες χωρίς να πυροδοτήσει μετάδοση.

    Η συζήτηση για το Ευρωπαϊκό Ασφαλές Ομόλογο ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016 ως ένας τρόπος να αποφευχθεί μία επανάληψη της κρίσης χρέους που έπληξε την ευρωζώνη.

    Η ομάδα εργασίας που έχει αναλάβει την εκπόνηση της έκθεσης, υπό τον Ιρλανδό κεντρικό τραπεζίτη Philip Lane, προβλέπει ότι ιδιωτικά ή δημόσια ιδρύματα – όπως μεγάλες τράπεζες ή ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας – θα “επανασυσκευάζουν” τα κρατικά ομόλογα σε τίτλους που θα περιλαμβάνουν τρία τμήματα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.



    ΣΧΟΛΙΑ