• Οικονομία

    Ο Γιάννης Πάιδας νέος Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε.

    • NewsRoom

    Γιάννης Πάιδας, Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (ΟΚΕ)


    Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.), μετά από πρόταση της Ολομέλειάς της, ορίσθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών ο κ. Γιάννης Πάιδας.

    Ο νέος Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε. είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Middlesex της Αγγλίας.

    Διετέλεσε Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.) και εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (ETUC).

    Είναι Μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ) και ήταν Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ο.Κ.Ε. Έχει επίσης συμμετάσχει σε πολλές Επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων για κοινωνικά και εργασιακά ζητήματα.

    Από τα φοιτητικά του χρόνια έως και σήμερα ο κ. Πάιδας, παρακολουθώντας τις εξελίξεις σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, έχει ενεργό συμμετοχή στα κοινά, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του κοινωνικού διαλόγου για την επίτευξη της κοινωνικής συνοχής.

    Απευθυνόμενος στα Μέλη της Ολομέλειας της Ο.Κ.Ε. ο κ. Πάιδας ζήτησε, μέσα από τη συναίνεση και τη συνεργασία, να υποστηρίξουν το έργο της Επιτροπής ώστε να ανταποκριθεί με επιτυχία στο συνταγματικό της ρόλο και στις πρωτόγνωρες οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις.



    ΣΧΟΛΙΑ