• Οικονομία

    Γ. Βαρουφάκης: Το υλικό που έχω καταγράψει βρίσκεται στα χέρια του Κώστα Γαβρά

    • NewsRoom
    Γιάνης Βαρουφάκης

    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης


    Νέα σελίδα στην αντιπαράθεσή του με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιχείρησε να ανοίξει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, καλώντας τον να πει αν υπάρχει έστω και μία ανακρίβεια στο βιβλίο του.

    «Την 25η Ιουνίου, μία μέρα πριν ο πρωθυπουργός αναγγείλει το δημοψήφισμα, ο Σόιμπλε μου είπε “καλά κάνεις και δεν υπογράφεις το 3ο μνημόνιο. Θα ήσουν υπόλογος στον λαό σου”», δήλωσε συγκεκριμένα στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 989 ο Γιάνης Βαρουφάκης.

    Τόνισε, μάλιστα, ότι προκαλεί και προσκαλεί τον κ. Σόιμπλε και όλους να του πουν αν υπάρχει έστω και μία ανακρίβεια στο βιβλίο του, ενώ χαρακτήρισε τον Σόιμπλε αποικιοκράτη που κάνει τον γύρο του θριάμβου και δίνει τα εύσημα στον Τσίπρα που συνθηκολόγησε.

    Ερωτηθείς δε αν θα αξιοποιηθεί το υλικό (ηχητικό και οπτικό) που έχει καταγράψει από τις συνομιλίες του με τους ευρωπαίους εταίρους, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ότι γι’ αυτό είναι υπεύθυνος ο δημιουργός της ταινίας, δηλαδή ο Κώστας Γαβράς, ο οποίος επέλεξε να κάνει ταινία βασισμένη στο βιβλίο του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τράπεζες: Η μεταφορά των διαθεσίμων του δημοσίου στην ΤτΕ και οι φόροι σκουπίζουν τη ρευστότητα
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Βαρουφάκης προ(σ)καλεί τον Σόιμπλε: Πες μου πού γράφω ανακρίβειες



    ΣΧΟΛΙΑ