• Οικονομία

    Νέος πλειστηριασμός για ακίνητο του Μπάμπη Βωβού – Ποια κτήρια βγαίνουν στο ηλεκτρονικό σφυρί

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Νέος πλειστηριασμός για ακίνητο του Μπάμπη Βωβού - Στο σφυρί και το Κέντρο Παγοδρομίων και οι εγκαταστάσεις της ΡΕΜΕΣ


    Το ηλεκτρονικό σφυρί θα «χτυπήσει» σύντομα για τρία ακίνητα, συνολικού εμβαδού πάνω από 20 στρέμματα, που βρίσκονται στην Αθήνα και βγαίνουν σε πλειστηριασμό αντί 8,2 εκατ ευρώ.

    Τρία ακίνητα που πλέον ρημάζουν και αναζητούν νέους επενδυτές που θα τους δώσουν ξανά πνοή…

    Στις 3 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί να βγουν στο ηλεκτρονικό σφυρί οι εγκαταστάσεις της εταιρείας «Κέντρο παγοδρομίων και τροχοδρομήσεως Aθηνών», με τιμή πρώτης προσφοράς 1,6 εκατ ευρώ και επισπεύδουσα την Cepal.

    To «Παγοδρομικό Κέντρο Αθηνών Ανώνυμος Εταιρεία Εμπορικών και Τουριστικών Επιχειρήσεων» σχεδίαζε να δημιουργήσει ένα πρότυπο αθλητικό κέντρο στο Μαρούσι, που θα περιελάμβανε ένα παγοδρόμιο και πισίνα, σε οικόπεδο 7,5 στρεμμάτων στην Φραγκοκκλησιά στο Μαρούσι.

    Και ενώ το project είχε πάρει αρχικά το «πράσινο φως», ήρθε η απόφαση του ΣτΕ και «πάγωσε» την επένδυση.

    Και έτσι η ανέγερση του αθλητικού κέντρου διακόπηκε δυνάμει της προσωρινής διαταγής του ΣτΕ στις 7 Σεπτεμβρίου 2007 ενώ βάσει της απόφασης του Ε’ Τμήματος του ΣτΕ 2088/2010, ακυρώθηκε η υπ’ αριθ. 201/27.8.2007 οικοδομική άδεια της Πολεοδομικής Υπηρεσίας του Δήμου Αμαρουσίου.

    Σύμφωνα τώρα με την υπουργική απόφαση του 2006, το αθλητικό κέντρο θα στέγαζε:

    • παγοδρομική πίστα διαστάσεων 30×60 μέτρων με 500 θέσεις θεατών,
    • πισίνα διαστάσεων 25×15 μέτρων,
    • χώρους διοίκησης παγοδρομίου και λοιπών υποστηρικτικών υποδομών (ιατρεία, αποδυτήρια, χώρους αθλητών, χώρους εξοπλισμού, καφετέρια κλπ.),
    • χώρους μηχανολογικών εγκαταστάσεων,
    • υπόγειους και υπαίθριους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων.

    Στο οικόπεδο που αγοράστηκε το 2004, η εταιρεία πρόλαβε να ρίξει μόνο τα μπετά.

    Σύμφωνα με την έκθεση κατάσχεσης «διαπιστώθηκε ότι μόνο τμήμα της πρώτης στάθμης (υπόγειο) του αθλητικού κέντρου έχει κατασκευαστεί. Το εν λόγω τμήμα βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης φέροντα οργανισμού (οπλισμένο σκυρόδεμα). Επιπλέον, έχει ολοκληρωθεί η βάση και το περίγραμμα της κολυμβητικής δεξαμενής διαστάσεων 25 x15 μέτρων».

    Το ακίνητο βαρύνεται με δύο προσημειώσεις υποθήκης υπέρ της Alpha Bank, για ποσά 3,5 εκατ ευρώ (2004) και 3,7 εκατ ευρώ (2008).

    Εγκαταστάσεις της ΡΕΜΕΣ ΑΕ

    Με τιμή πρώτης προσφοράς 1,849 εκατ ευρώ η Cepal βγάζει στο σφυρί τις εγκαταστάσεις της ΡΕΜΕΣ ΑΕ (ΡΕΝΩ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΕΜΠΟΡΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ), στις 2 Φεβρουαρίου 2022.

    Πρόκειται για τριώροφο κτίριο εμβαδού 4.267 τ.μ που βρίσκεται σε οικόπεδο 4,75 στρεμμάτων στον Γέρακα.

    Η εταιρεία να σημειωθεί κηρύχθηκε σε πτώχευση δυνάμει της υπ’ αριθμ. 454/2018 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

    Η κατάσχεση έγινε για ποσό 300 χιλιάδων ευρώ και το ακίνητο βαρύνεται με: προσημείωση υποθήκης υπέρ της «ΜARFIN POPULAR BANK, για ποσό 250.000 ευρώ, εγγραφείσα την 21-03-2012, προσημείωση υποθήκης υπέρ της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ για ποσό 2, 2 εκατ ευρώ, εγγραφείσα την 28-12-2009, η οποία στη συνέχεια πέρασε στην Τράπεζα Πειραιώς, και κατόπιν στην νέα δανείστρια εταιρεία με την επωνυμία «ΑΜΟΕΒΑ ISSUER DESIGNATED ACTIVITY COMPANY».

    Τέλος η ως ανω προσημείωση υποθήκης τρέπεται μερικώς σε υποθήκη για το ποσό 610.880 ευρώ.

    Προσημείωση υποθήκης υπέρ της Τράπεζας Κύπρου για ποσό 1,8 εκατ ευρώ. Προσημείωση υποθήκης υπέρ της Alpha Bank για ποσό 6 εκατ ευρώ.

    Εν συνεχεία η ως άνω απαίτηση μεταβιβάζεται στην νέα δανείστρια εταιρεία με την επωνυμία «POSEIDON FINANCIAL INVESTOR DESIGNATED ACTIVITY COMPANY» με αρ. και ημερ.καταχ. 5980/07-12-2020. Τέλος η ως άνω προσημείωση υποθήκης τρέπεται μερικώς σε υποθήκη για το ποσό 1.013.100 ευρώ.

    Αναγκαστική κατάσχεση ακίνητης περιουσίας υπέρ της «POSEIDON FINANCIAL INVESTOR DESIGNATED ACTIVITY COMPANY», για ποσό 300.000 ευρώ κατά της ως άνω πτωχής οφειλέτριας εταιρείας.

    Ακίνητο του Μπάμπη Βωβού

    Η περιπέτειες με το ηλεκτρονικό σφυρί συνεχίζονται για τον Μπάμπη Βωβό καθώς έχει προγραμματιστεί νέος πλειστηριασμός για τις 22 Δεκεμβρίου 2021, για το ακίνητο στο Μαρούσι, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 4,8 εκατ ευρώ και επισπεύδουσα την Hellas Capital Leasing.

    Οι επαγγελματικοί χώροι στο Μαρούσι –την περιοχή που άφησε το αποτύπωμα του ο Μπάμπης Βωβός-, έμειναν στα μπετά αν και προορίζονταν για πολυτελή γραφεία, βγαίνουν στο σφυρί για 4,389 εκατ ευρώ (συγκεκριμένα προς 710 χιλιάδες ευρώ, 783 χιλιάδες ευρώ, 1,204 εκατ ευρώ και 1,782 εκατ ευρώ).

    Παράλληλα βγαίνουν στο σφυρί και 78 συνολικά θέσεις πάρκινγκ, που πάνε μαζί με τα επαγγελματικά ακίνητα στο Μαρούσι.

    Σύμφωνα με τις εκθέσεις κατάσχεσης «ο λόγος που δεν αποπερατώθηκε το κτίριο των επαγγελματικών χώρων, είναι ότι το έτος 2006 ανακλήθηκε η υπ’ αρ. 22976/03 αναθεώρηση της υπ’ αρ. 194/01 οικοδομικής άδειας σύμφωνα με την οποία προβλεπόταν να κατασκευαστεί το εν λόγω κτίριο.

    Η ανάκληση έγινε εξ αιτίας μη οριοθέτησης του παρακείμενου ρέματος, λόγω μη υποβολής κατάλληλης μελέτης, αλλά στοιχειωδών εκτιμήσεων που υπήρχαν από Π∆, με αποτέλεσμα να τηρηθεί απόσταση 10μ. αντί για 20μ. από το ρέμα».

    Και όπως σημειώνεται: Πλέον, οι οριογραμμές του ρέματος Σαπφούς επανακαθορίσθηκαν με το ΦΕΚ 438∆/24-9-2014 και αναμένεται η ολοκλήρωση του ΦΕΚ τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου σύμφωνα με τις νέες οριοθετήσεις του ρέματος.

    Για να καταστεί δυνατή η ανέγερση του Β΄ και του Γ΄ ορόφου, θα πρέπει να αναθεωρηθεί η υφιστάμενη οικοδομική άδεια.

    Και αφού αναφέρονται αποφάσεις του ΣτΕ σημειώνεται πως: «με βάση την ισχύουσα νομοθεσία δύναται με μικρό κόστος να γίνει τακτοποίηση του ακινήτου και να εκδοθεί οικοδομική άδεια αποπεράτωσης για το τμήμα της οικοδομής που έχει αποπερατωμένο τον σκελετό (4 υπόγεια, ισόγειο, Α΄οροφος)».

    Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο των 8,2 στρεμμάτων, περιήλθε στην «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική» και στις «συνοικοπεδούχους» της Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας και Ιερά Μονή Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους με σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών, το 2003.

    Διαβάστε επίσης

    Φωκίων Καραβίας (Eurobank): Το 2022 θα είναι ένα ακόμα ισχυρό έτος ανάπτυξης για την Ελλάδα

    Ελληνικές τράπεζες: Το μεγάλο πράσινο στοίχημα για την επόμενη ημέρα



    ΣΧΟΛΙΑ