• Οικονομία

    Νέο μπαράζ φορο- ελέγχων για επιπλέον έσοδα το καλοκαίρι

    παραλια


    Σε σαφάρι φορο – ελέγχων επιδίδονται οι ελεγκτές σε καταστήματα το καλοκαίρι, ιδιαιτέρως όσον αφορά στο μέτωπο των αποδείξεων.

    Έλεγχοι πραγματοποιούνται σε καταστήματα εστίασης, VIP μέσα μεταφοράς, ξενοδοχεία, και πρατήρια καυσίμων, ακόμη και στα καραβάκια «ταξί». Επιπλέον από το «μάτι» των φοροελεγκτών δεν θα διαφύγουν καταστήματα λιανικής πώλησης, ενοικιαζόμενα δωμάτια και beach bars.

    Πρόσφατα ολοκληρώθηκε επιχείρηση τριών μηνών και το μεγαλύτερο «λαβράκι» αποτέλεσε βενζινάδικο στη Βοιωτία το οποίο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε εκδώσει αποδείξεις για 249.437,66 λίτρα.  O ΦΠΑ που αποκρύφτηκε αγγίζει το ποσόν των 66.000 ευρώ.  Όπως διαπιστώθηκε από την ΑΑΔΕ ΔΕΝ είχε γίνει τοποθέτηση του Συστήματος εισροών –εκροών.

    Η ΑΑΔΕ στοχεύει να συνεχίσει εντατικά τους φορολογικούς ελέγχους καθώς για φέτος έχουν σχεδιαστεί 70.000 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι από τις Δ.Ο.Υ. με εντοπισμό παραβατικότητας τουλάχιστον στο 20% αυτών.

    Επιπλέον προγραμματίζονται 4.000 στοχευμένοι έλεγχοι από τις Υπηρεσίες Έρευνας –Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων θα διενεργηθεί την περίοδο Ιουνίου – Ιουλίου – Αυγούστου του 2018.

    Νέες επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν και μετά το τέλος του καλοκαιριού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΝΔ: «Τρία ερωτήματα για την οικογένεια Τσίπρα» – Στο μικροσκόπιο η υπόθεση της «ΔΙΟΔΟΣ»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπυράκη: Στόχος της ΝΔ ένα πρόγραμμα μταρρυθμίσεων που θα προκαλέσει αναπτυξιακό σοκ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κοτζιάς για Ρωσία: Η εποχή που θεωρούνταν διπλωματία το να κάνεις την κότα πέρασε (video)



    ΣΧΟΛΙΑ