• Οικονομία

    Νέες «κραυγές» Ερντογάν κατά των ΗΠΑ: Είδαμε τα παιχνίδια σας, δεν θα παραδοθούμε

    • NewsRoom
    Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Με επιθετικούς τόνους ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αυξάνει την ένταση με τη Δύση προειδοποιώντας ξανά πως θα αντικρούσει όσους «παίζουν παιχνίδια» με την τουρκική οικονομία.

    «Σήμερα κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να μας απειλήσουν μέσω της οικονομίας, μέσω των επιτοκίων, του συναλλάγματος, των επενδύσεων και του πληθωρισμού, τόνισε ο Ερντογάν, μιλώντας στο συνέδριο του κόμματός του (ΑΚΡ), σε έναν υπαινιγμό κατά των νέων απειλών του Λευκού Οίκου για κυρώσεις κατά της Τουρκίας. « Εμείς τους λέμε: είδαμε τα παιχνίδια σας και σας προκαλούμε», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.

    “Δεν παραδοθήκαμε και δεν θα παραδοθούμε σε εκείνους που συμπεριφέρονται σαν στρατηγικοί εταίροι αλλά μας καθιστούν στρατηγικό στόχο”, πρόσθεσε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Η δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έρχεται μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας από τους οίκους Moody’s και Standard & Poor’s. Την ίδια ώρα η τουρκική λίρα επέστρεψε σε αρνητικό έδαφος, μετά την απόφαση τουρκικού δικαστηρίου να απορρίψει την έφεση της πλευράς του Αμερικανού πάστορα Μπράνσον. Την Παρασκευή, η λίρα υποχώρησε κατά 3% έναντι του δολαρίου.

    Οι οίκοι αξιολόγησης επικαλέστηκαν για την απόφασή τους την αστάθεια της λίρας, ενώ προέβλεψαν ύφεση στην τουρκική οικονομία την επόμενη χρονιά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέες δραματικές εξελίξεις για την Τουρκία: Γιατί Moody’s & S&P την υποβάθμισαν σε «σκουπίδι»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Fitch: Απίθανο η Τουρκία να καταφέρει με αυτή την αντίδραση να σταθεροποιήσει την οικονομία της



    ΣΧΟΛΙΑ