• Οικονομία

    Nέα εποχή για την Κρήτη με μία επένδυση-έργο πνοής

    • NewsRoom


    Την έναρξη των εργασιών για το αεροδρόμιο στο Καστέλι «εγκαινίασε» σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό στην Κρήτη.

    Κατά τη διάρκεια της θεμελίωσης του διεθνούς αερολιμένα Καστέλι Ηρακλείου ο υπουργός τόνισε: «Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα και το πρώτο βήμα για να μπει η Κρήτη σε μια νέα εποχή. Ένα έργο καθοριστικό για την Κρήτη και την ενίσχυση της εθνικής οικονομίας. Ο μεγάλος εθνικός στόχος είναι να γίνει η Ελλάδα κόμβος στην Ν.Α. Μεσόγειο. Τα μεγάλα έργα η κυβέρνηση δεν τα βλέπει ως πεδία λαϊκισμού και υφαρπαγής ψήφων. Βαθιά πεποίθηση μας είναι ότι αυτά ανήκουν στο λαό».

    Ο κ. Καραμανλής αφού αναφέρθηκε στα λάθη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που καθυστέρησαν για ένα χρόνο την έναρξη του έργου σημείωσε: «Παραλάβαμε υπογεγραμμένη σύμβαση αλλά με λάθη. Με εντολή του πρωθυπουργού κάναμε αγώνα δρόμου και έτσι καταφέραμε, σήμερα το έργο να ξεκινάει. Βασικός στόχος είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια, τη λειτουργικότητα και την αισθητική. Είναι η μεγάλη αρχή για την Κρήτη, σε μια εποχή ανάπτυξης. Ήρθε η ώρα να αποκτήσει η Μεγαλόνησος τις υποδομές που της αξίζουν».



    ΣΧΟΛΙΑ