Οικονομία

Μετρητά τέλος στις εφορίες – Πώς θα γίνονται οι συναλλαγές

  • NewsRoom
ΑΑΔΕ

Γιώργος Πιτσιλής, ΑΑΔΕ


Σε ισχύ τίθεται νέο σύστημα για τις πληρωμές στις εφορίες, το οποίο καθιστά τα μετρητά… παρελθόν.

Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, στο εξής δεν θα επιτρέπεται η χρήση μετρητών για τις συναλλαγές στις ΔΟΥ.

Όλες οι πληρωμές οφειλών προς το Δημόσιο που πραγματοποιούνται στις εφορίες, πλέον, θα πρέπει να γίνονται με τη χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών ή με επιταγές.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, μόνο σε εξαιρετικές και απολύτως δικαιολογημένες περιπτώσεις, όταν συντρέχει αντικειμενική και πραγματική αδυναμία είσπραξης με επιταγές ή με τη χρήση καρτών πληρωμών καθώς και στις περιπτώσεις ύπαρξης επείγουσας ανάγκης, θα επιτρέπεται η είσπραξη με μετρητά.

Σε αυτή την περίπτωση όμως θεσπίζεται «ταβάνι» των 100 ευρώ για το ποσό της συναλλαγής με μετρητά. Πέρα από εκείνο το ποσό η συναλλαγή θα πρέπει υποχρεωτικά να γίνεται με κάρτα ή επιταγή.

Μέχρι σήμερα επιτρεπόταν, γενικώς, η χρήση μετρητών για συναλλαγές έως 100 ευρώ στις εφορίες. Η ΑΑΔΕ προέβη στην απόφαση για την κατάργηση των μετρητών για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, αλλά και για τη διασφάλιση των συναλλαγών και των ταμείων στις εφορίες -καθώς πλέον δεν θα συσσωρεύονται μετρητά στις ΔΟΥ.

Διαβάστε επίσης:

Τι αλλάζει από αύριο στις ΔΟΥ

Διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας των ΔΟΥ


ΣΧΟΛΙΑ