• Οικονομία

    Κτηματολόγιο: Νέος γύρος υποβολής δηλώσεων – Σε ποιες περιοχές αφορά

    Κτηματολόγιο

    Κτηματολόγιο


    Νέα φάση υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο ξεκινά από αύριο, Τετάρτη και αφορά σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων της Περιφέρειας Αττικής.

    Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελληνικό Κτηματολόγιο, οι ιδιοκτήτες ακινήτων στις ανωτέρω περιοχές έχουν προθεσμία να υποβάλλουν την απαραίτητη δήλωση στο Κτηματολόγιο έως τις 22 Αυγούστου 2019, για τους κατοίκους εσωτερικού και έως τις 22 Νοεμβρίου 2019, για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο.

    Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι, που πρέπει να προχωρήσουν στη διαδικασία υποβολής δήλωσης στο Ελληνικό Κτηματολόγιο, έχοντας στην ιδιοκτησία τους ακίνητα σε αυτές τις περιοχές, θα πρέπει να απευθυνθούν στο Γραφείο Κτηματογράφησης, που βρίσκεται το ακίνητό τους, με σκοπό να πραγματοποιήσουν τη συγκεκριμένη διαδικασία. Εναλλακτικά, μπορούν να υποβάλλουν δήλωση και ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

    Επισημαίνεται ότι η υποβολή δήλωσης ακινήτων στο Ελληνικό Κτηματολόγιο είναι υποχρεωτική για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Σε περίπτωση μη υποβολής, επιβάλλονται κυρώσεις, όπως προβλέπει ο νόμος.

    Παρακάτω παρατίθενται οι περιοχές, στην οποίες αφορά η νέα φάση υποβολής δηλώσεων, καθώς και τα αρμόδια γραφεία:

    Σε ό,τι αφορά στη δήλωση ακινήτων που ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, τα γραφεία στα οποία πραγματοποιείται η δήλωση είναι τα εξής:

    Στους Καλλικρατικούς Δήμους:

    – Αγκιστρίου
    – Πόρου
    – Σπετσών
    – Ύδρας
    – Από τον Δήμο Κυθήρων οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: Αντικυθήρων, Αρωνιάδικων, Καραβά, Καρβουνάδων, Κοντολιάνικων, Κυθήρων, Λιβαδίου, Λογοθετιάνικων, Μητάτων, Μυλοποτάμου, Μυρτιδίων, Ποταμού, Φρατσίων και Φριλιγκιάνικων

    – Από τον Δήμο Μεθάνων οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: Κουνουπίτσης, Κυψέλης Μεθάνων, Λουτροπόλεως Μεθάνων και Μεγαλοχωρίου

    – Από τον Δήμο Τροιζήνος οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: Άνω Φαναρίου, Γαλατά, Δρυόπης, Καρατζά, Τακτικουπόλεως και Τροιζήνος

    Το αρμόδιο γραφείο Κτηματογράφησης είναι στην περιοχή του Πειραιά, οδ. Γρηγορίου Λαμπράκη 69-71, τηλ: 2104136663
    Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή από 8:30 έως 16:30 και κάθε Τετάρτη από 8:30 έως 20:30.

    Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής

    Από τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας καλούνται να υποβάλλουν δηλώσεις στο Κτηματολόγιο όσοι κατέχουν ιδιοκτησίες στους προ-καποδιστριακούς ΟΤΑ Βιλλίων και Ερυθρών.

    Το αρμόδιο γραφείο Κτηματογράφησης είναι στην περιοχή Μέγαρα, οδ. Σηλυβρίας 8, τηλ. 22960 80401

    Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή από 8:00 έως 16:00 και κάθε Τετάρτη από 8:00 έως 20:00.



    ΣΧΟΛΙΑ