• Οικονομία

    Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ) : Η οικονομική κρίση που έρχεται δεν έχει προηγούμενο

    • NewsRoom
    ΔΝΤ


    Η οικονομική κρίση που συνοδεύει την πανδημία του κορονοϊού “δεν έχει προηγούμενο”, τόνισε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα την Παρασκευή.

    “Ποτέ στην ιστορία του ΔΝΤ δεν έχουμε γίνει μάρτυρες μιας κατάστασης κατά την οποία ολόκληρη η παγκόσμια οικονομία αναγκάζεται να παγώσει”, σημείωσε η επικεφαλής του Ταμείου.

    “Πρόκειται για την πλέον σκοτεινή στιγμή για την ανθρωπότητα που έχω ζήσει προσωπικά, μια μεγάλη απειλή για όλο τον κόσμο και απαιτεί από εμάς να σταθούμε όρθιοι, να είμαστε ενωμένοι”, σημείωσε η κ. Γκεοργκίεβα, κατά τη διάσκεια συνέντευξης Τύπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

    “Η κρίση είναι πολύ χειρότερη της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης του 2008-2009”, είπε. “Πραγματικά δεν έχει προηγούμενο”.

    Η γεν. διευθύντρια του ΔΝΤ ανέφερε ότι το Ταμείο εργάζεται μαζί με την Παγκόσμια Τράπεζα και άλλους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς προκειμένου να περιοριστεί το οικονομικό πλήγμα από την πανδημία του ιού, ο οποίος έχει εξαπλωθεί σε περισσότερους από 1 εκατ. ανθρώπους ανά τον κόσμο.

    “Έχουμε ένα προστατευτικό γιλέκο 1 τρισ. δολαρίων”, ανέφερε. “Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε όσο μέρος του χρειαστεί”.

    Περισσότερες από 90 χώρες έχουν μέχρι στιγμής ζητήσει βοήθεια από τους συγκεκριμένους πόρους, κατέληξε.



    ΣΧΟΛΙΑ