• Οικονομία

    Κλειδώνει η παράταση του Fuel Pass – Πού… καίνε οι τιμές της βενζίνης

    Ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλά σε συνέντευξη Τύπου

    Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών


    Την επέκταση του μέτρου του «Fuel Pass» και μετά τον Ιούνιο σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο.

    Πρόκειται για το έκτακτο επίδομα των 40 ευρώ για τρεις μήνες που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση και αφορά όσους ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

    Την είδηση επιβεβαιώνουν δυο Υπουργοί της κυβέρνησης. Ο Άδωνις Γεωργιάδης που μιλώντας στον Real Fm το πρωί ανέφερε πως «είμαστε από πάνω μήνα, μήνα και βλέπουμε την εξέλιξη. Πιστεύω πως τελικά ναι», απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επέκταση του μέτρου.

    Στο briefing των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σημείωσε πως παραμένει αδιάθετο το 1/3 της κυβερνητικής ενίσχυσης για τα καύσιμα, καθώς από τα 3 εκατομμύρια των πολιτών που είχε εκτιμηθεί αρχικά πως θα μπορούσαν να ωφεληθούν από το πρόγραμμα τελικά έγιναν αποδέκτες της ενίσχυσης μόνο τα 2 εκατομμύρια με αποτέλεσμα να υπάρχουν αδιάθετοι πόροι.

    «Προφανώς αυτά τα χρήματα θα αξιοποιηθούν στην μάχη κατά της ακρίβειας. Θα προσδιοριστεί το επόμενο διάστημα που θα διοχετευθούν αυτά τα χρήματα», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ διευκρίνισε πως δεν προβλέπεται μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ή του ΦΠΑ στα καύσιμα.

    Πηγές του οικονομικού επιτελείου σημειώνουν στο mononews πως αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η «ανοικοδόμηση» του σχεδίου επέκτασης του μέτρου. Η παράταση θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν θα επεκταθεί για ένα μήνα ή για ένα τρίμηνο.

    Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, το πιθανότερο είναι το «fuel pass»… Νο2 να έχει τα ίδια ακριβώς κριτήρια και προϋποθέσεις με το ισχύον καθεστώς, δηλαδή η επιδότηση θα καλύπτει το ποσό των 0,22 ευρώ το λίτρο έως τα 60 λίτρα το μήνα και αφορά όλους τους τύπους των καυσίμων, ο κάθε ιδιοκτήτης θα μπορεί να δηλώσει μόνο ένα όχημα και το εισόδημά του δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ.

    Στα ύψη οι τιμές της βενζίνης

    Όλα αυτά την ώρα που η τιμή της βενζίνης συνεχίζει να «ίπταται» πάνω από τα 2 ευρώ. Η μέση τιμή πανελλαδικά σήμερα αγγίζει τα 2,243 ευρώ το λίτρο σε σύγκριση με τα 2,227 ευρώ χθες. Στην Αττική η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 2,227 ευρώ (2,209 χθες), στη Θεσσαλονίκη στα 2,212 (2,197 ευρώ χθες).

    Πρωταθλήτριες στην ακρίβεια είναι:

    · Οι Κυκλάδες με μέση τιμή 2,391 ευρώ (2,389 χθες)

    · Η Ευρυτανία με μέση τιμή 2,366 ευρώ (2,359 χθες)

    · Τα Δωδεκάνησα με 2,352 ευρώ (2,345 χθες)

    · Η Λευκάδα με 2,371 ευρώ (2,283 χθες).

    Πανάκριβη είναι η αμόλυβδη στα νησιά. Η πιο ακριβή τιμή καταγράφεται στη Σαντορίνη προς 2,613 ευρώ το λίτρο, στην Αμοργό και τη Μήλο προς 2,60 ευρώ και 2,590 στην Τήλο.

    Διαβάστε επίσης:

    Άδωνις Γεωργιάδης: Την επέκταση του fuel pass εξετάζει η κυβέρνηση



    ΣΧΟΛΙΑ