Οικονομία

Κύπρος: Δεν επιβεβαιώνει η ύπαρξη κοιτάσματος αερίου στο τεμάχιο “6”

  • NewsRoom
φυσικο αεριο


Η Κύπρος δεν έχει προβεί σε επιβεβαίωση της ύπαρξης κοιτάσματος αερίου στο τεμάχιο «6» της κυπριακής ΑΟΖ. Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ενέργειας σημειώνει ότι η γεώτρηση στον στόχο “Cronos-1” στο τεμάχιο “6” και δεν υπάρχει οτιδήποτε προς ανακοίνωση στην παρούσα φάση.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου εκδόθηκε ύστερα από σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας “Αλήθεια” που ανέφερε πως κατά τις εργασίες της κοινοπραξίας Εni/Total στο τεμάχιο “6” ανακαλύφθηκε “μεγάλο κοίτασμα”, ενώ υπάρχουν επιπρόσθετα θετικές ενδείξεις και για δεύτερη στήλη φυσικού αερίου δίπλα από τον εντοπισμό του κοιτάσματος.

Οι εργασίες γεώτρησης

Προσθέτει ακόμα ότι η γεώτρηση, που διεξάγεται από την κοινοπραξία Εni Cyprus Limited και TotalEnergies EP Cyprus B.V. η οποία κατέχει Άδεια Έρευνας Υδρογονανθράκων για το εν λόγω Τεμάχιο, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

Υπενθυμίζει τέλος οι εργασίες της γεώτρησης ξεκίνησαν στις 23/5/2022 με το πλοίο-γεωτρύπανο “Tungsten Explorer” και τυγχάνουν παρακολούθησης, επί συνεχούς βάσης, από το προσωπικό της Υπηρεσίας Υδρογονανθράκων, του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Διαβάστε επίσης

Έκκληση ΕΕ προς Ιράν: «Μην διατυπώνετε μη ρεαλιστικά αιτήματα για το πυρηνικό πρόγραμμα»

Ευρωαγορές: Κλείσιμο εβδομάδας με ήπια πτώση λόγω ΑμερικήςΣΧΟΛΙΑ