• Οικονομία

    Καφούνης: Σημαντική ανάσα και ευκαιρία για τους επιχειρηματίες τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους οφειλέτες

    • NewsRoom
    Καφούνης

    Σταύρος Καφούνης, Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών


    Ως μια σημαντική ανάσα αλλά και ταυτόχρονα μεγάλη ευκαιρία, χαρακτήρισε την σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης για τους οφειλέτες, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

    Όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΣΑ: «Η αναβίωση των ρυθμίσεων αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα που διεκδίκησε δυναμικά ο σύλλογος για το σύνολο της επιχειρηματικότητας της χώρας η οποία, χωρίς να ευθύνεται η ίδια, οδηγήθηκε στην δημιουργία χρεών τα οποία δεν ήταν δυνατόν -λόγω των συνθηκών- να αποπληρωθούν. Έτσι, με την ανανέωση της ρύθμισης θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους θέλουν και μπορούν, να αποπληρώσουν σταδιακά τα χρέη τους μέσα από τη δουλειά τους.

    Το καλό είναι δε, διπλό γιατί αφενός θα παραμείνουν ενεργές πολλές μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και ταυτόχρονα θα ενισχυθούν τα δημόσια ταμεία. Την ίδια στιγμή όμως δεν πρέπει να ξεχνούμε και τους συνεπείς που τα δύσκολα χρόνια που προηγήθηκαν κατάφεραν να μην χρωστούν. Πρέπει να τους επιβραβεύσουμε στοχευμένα για να μην αισθάνονται για άλλη μια φορά οι αδικημένοι».

    Διαβάστε επίσης:

    Διπλό σχήμα για ρυθμίσεις οφειλών σε εφορία και ταμεία – Πώς θα αναβιώσουν οι 120 δόσεις και το νέο σχήμα για τους συνεπείς – Αναλυτικά παραδείγματα

    Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Ποιοι συνταξιούχοι θα λάβουν το επίδομα – Οι νέες κλίμακες



    ΣΧΟΛΙΑ