• Οικονομία

    Κ. Κόλλιας για έκδοση του 10ετούς ομολόγου: Ας μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη

    • NewsRoom
    Κόλλιας

    O Κωνσταντίνος Κόλλιας, Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας


    «Η χώρα μας έχει μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να εκμεταλλευθεί το momentum και να προχωρήσει με αποφασιστικότητα στις αλλαγές, που απαιτούνται στην οικονομία, για τη διευκόλυνση των επενδύσεων και του επιχειρείν», δήλωσε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, σχετικά με την έκδοση του 10ετούς ομολόγου.

    Συγκεκριμένα ο κ. Κόλλιας δήλωσε: «Η έκδοση δεκαετούς ομολόγου από την Ελληνική Δημοκρατία μετά από εννέα χρόνια, η αυξημένη ζήτηση και το τελικό επιτόκιο, που έκλεισε χαμηλότερα του 4%, δείχνουν ότι η χώρα μας έχει μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να εκμεταλλευθεί το momentum και να προχωρήσει με αποφασιστικότητα στις αλλαγές, που απαιτούνται στην οικονομία, για τη διευκόλυνση των επενδύσεων και του επιχειρείν.

    Δεδομένου του cash buffer, που διαθέτει η χώρα, η συγκεκριμένη έκδοση αφορούσε κυρίως στο να στείλει η χώρα ένα σήμα ότι έχει πρόσβαση στην αγορά, παρά στην κάλυψη άμεσων χρηματοδοτικών αναγκών, μετά και την αναβάθμιση, κατά δύο βαθμίδες του αξιόχρεου από τη Moody’s. Ας μην αφήσουμε, λοιπόν, την ευκαιρία να πάει χαμένη, ώστε να επιταχύνουμε τη μόνιμη επιστροφή μας στις αγορές».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κ. Κόλλιας: «Η συμμετοχή στις επανεπενδύσεις της ΕΚΤ πρέπει να γίνει εθνικός στόχος»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Kωνσταντίνος Κόλλιας: Το Μεταφορικό Ισοδύναμο δεν αντισταθμίζει την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κόλλιας: Οι τράπεζες πρέπει να απεγκλωβιστούν από το βαρίδι των κόκκινων δανείων



    ΣΧΟΛΙΑ