ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η παραγωγή σιταριού στην Ιταλία αναμένεται να είναι μειωμένη κατά 15% φέτος, εξαιτίας της ξηρασίας που έχει μειώσει τις αποδόσεις των καλλιεργειών σε ολόκληρη τη χώρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο γεωργικός όμιλος Coldiretti, μεγαλώνοντας την εξάρτηση της γειτονικής χώρας από τις εισαγωγές σιταριού.
Η αναμενόμενη μείωση της σοδιάς σιταριού στη Δυτική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ιταλίας, κλιμακώνει την άσκηση πίεσης στην ήδη πιεσμένη παγκόσμια αλυσίδα προσφοράς των σιτηρών, μετά από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, που έχει προκαλέσει αύξηση των τιμών, καθώς οι δύο χώρες έχουν πρωταγωνιστική θέση στην παραγωγή σιταριού.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Allwyn Final 4: Ξεκινά αύριο η μάχη για το Κύπελλο στο βόλεϊ ανδρών – Οι φιναλίστ καλούν τον κόσμο να γεμίσει τις κερκίδες (βίντεο)
- Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Επενδύσεις άνω των €10 εκατ. μέσα στο 2025
- Μερτς: Κλιμακώνει την κριτική του στις Βρυξέλλες – Χωρίς αντίδραση στις επιθέσεις Τραμπ κατά της Ισπανίας
- Σε τροχιά εκτόξευσης φυσικό αέριο και πετρέλαιο μετά τα πλήγματα στο South Pars
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.