ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορκίδης: Πως ορίζεται η μεσαία τάξη στην Ελλάδα του 2025 και πως συνδέεται με την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα
Ομάδα εργασίας για την παραγωγικότητα και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και με το υπουργείο Ανάπτυξης, συστάθηκε με απόφαση του γενικού γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών (ΦΕΚ Β’ 4579/16.10.2020), Χρήστου Τριαντόπουλου.
Ειδικότερα, η ομάδα αυτή θα έχει ως έργο την επεξεργασία και κατάθεση προτάσεων για τη διαμόρφωση ενός νέου καθεστώτος κινητροδότησης της επιχειρηματικής και παραγωγικής δραστηριότητας που θα της επιτρέψει, σε ένα πλαίσιο συμπράξεων και συνεργασιών, να αυξήσει τόσο την παραγωγικότητα όσο και την εξωστρέφεια των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Σε αυτό το πλαίσιο, θα εξεταστούν παράμετροι, όπως, μεταξύ άλλων, η δημιουργία νέας μορφής αστικής επιχειρηματικής σύμπραξης, η σχηματοποίηση κινήτρων για την αύξηση του μεγέθους της επιχείρησης μέσω συμπράξεων και συνεργασιών, η προώθηση του μετασχηματισμού σε ανώτερη μορφή εταιρικού σχήματος και η βελτίωση του υπάρχοντος πλαισίου μετασχηματισμών, η δημιουργία πλαισίου προώθησης συγχωνεύσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η διαμόρφωση κινήτρων για εξωστρεφή clusters και προώθηση σχημάτων καθοδήγησης.
Στην εν λόγω ομάδα, υπό τον κ. Τριαντόπουλο και τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, συμμετέχουν έμπειρα υπηρεσιακά στελέχη των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, καθώς και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πρόεδρος του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, Παναγιώτης Λιαργκόβας και ο αναπληρωτής καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Απόστολος Καραγκουνίδης.
Το έργο της ομάδας θα αποτελέσει και αντικείμενο συζήτησης και διαβούλευσης με τους παραγωγικούς φορείς της χώρας.
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μητσοτάκης για εκλογές: Θα γίνουν το 2027 – Δε θα γίνουν πρόωρες εκλογές
- Μητσοτάκης: Περήφανος για τη μεταρρύθμιση για τα ιδιωτικά ΑΕΙ – Δεν καταργούνται οι Πανελλαδικές
- Μητσοτάκης για στεγαστικό: Είμαι ανοιχτός στο να επεκτείνω τους περιορισμούς για την βραχυχρόνια μίσθωση
- Μητσοτάκης για δημοσκοπήσεις: Δε σχεδιάζω την πολιτική μας από τώρα για το 2027
