Οικονομία

ΥΠΟΙΚ: Η αναβάθμιση από την S&P προϊδεάζει για μελλοντικές θετικές εξελίξεις

  • NewsRoom
Τσακαλώτος

Ευκλείδης Τσακαλώτος, πρώην υπουργός Οικονομικών


Ικανοποιημένο εμφανίζεται το Υπουργείο Οικονομικών από την τελευταία αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Standard’s & Poor’s. Το ΥΠΟΙΚ, με ανακοίνωσή του, θεωρεί μάλιστα πως η κίνηση αυτή του οίκου αξιολόγησης αποτελεί προάγγελο ανάλογων κινήσεων και θετικών εξελίξεων για το μέλλον.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ:

«Η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο αξιολόγησης Standard’s & Poor’s έρχεται σε συνέχεια των αναβαθμίσεων του καλοκαιριού από τους οίκους Moody’s και Fitch, ενώ ταυτόχρονα προϊδεάζει για μελλοντικές θετικές εξελίξεις.

Παράλληλα η θετική έκβαση της χθεσινής συνεδρίασης του EWG άνοιξε το δρόμο για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης την Δευτέρα στο Eurogroup και την εκταμίευση δόσης ύψους 6.7 δισ.

Οι θετικές εξελίξεις που ενισχύουν την αίσθηση ότι αποκαθίσταται με σταθερά βήματα η εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών στην ελληνική οικονομία, δεν αποτελούν πλέον μεμονωμένα γεγονότα.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο 2018 και την διασφάλιση σταθερής πρόσβασης στις αγορές, η ελληνική οικονομία αφήνει πίσω της οριστικά την μακρά περίοδο κρίσης.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η S&P αναβάθμισε την ελληνική οικονομία κατά μία βαθμίδαΣΧΟΛΙΑ