ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις για μία προσωρινή συμφωνία με τον Λευκό Οίκο σχετικά με την οροφή του ύψους δανεισμού των ΗΠΑ, η επόμενη πρόκληση για τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι, είναι να την προωθήσει στο αναφερόμενο νομοθετικό σώμα, όπου οι σκληροπυρηνικοί Ρεπουμπλικάνοι απειλούν ήδη να την καταψηφίσουν.
Καθώς οι διαπραγματευτές των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων καταρτίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας για την άρση του ορίου δανεισμού των 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέσα στις επόμενες ημέρες, ο Μακάρθι είναι πιθανό ότι θα χρειαστεί να προχωρήσει στην ανάληψη παρασκηνιακής δράσης.
“Θα προσπαθήσουμε” να σταματήσουμε την ψήφισή της από τη Βουλή των Αντιπροσώπων έγραψε στο Twitter ο βουλευτής Τσιπ Ρόι, που έχει σημαντική θέση μεταξύ των μελών της σκληροπυρηνικής ομάδας (the House Freedom Caucus) στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία ασκούν κριτική στο χρονικό πλαίσιο της συμφωνίας, αλλά και στους όρους επί των οποίων αυτή καταρτίστηκε, καθώς οι όροι δημοσιοποιούνται.
Ωστόσο, ο Μακάρθι δηλώνει ότι αναμένει πως η αναφερόμενη συμφωνία θα προσελκύσει την υποστήριξη των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Διαβάστε επίσης:
Εκλογές στην Τουρκία: Τι δήλωσαν οι ψηφοφόροι για τις επιλογές τους
ΗΠΑ: Κατ’ αρχήν συμφωνία για την αποτροπή της κήρυξης στάσης πληρωμών
Ανδρουλάκης: «Είμαστε η ισχυρή αξιόπιστη προοδευτική δύναμη, απέναντι στη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.