• Οικονομία

    ΗΠΑ: Ελαφρά αυξημένοι οι δείκτες τιμών παραγωγού

    • NewsRoom


    Κατά  0,3% αυξήθηκε ο  δείκτης τιμών παραγωγού τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, σε επίπεδο μήνα,  σύμφωνα με τα επίσημα  στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.

    Πρόκειται για ποσοστό υψηλότερο σε σχέση με την αναθεωρημένη μέτρηση του Ιουνίου, σύμφωνα με την οποία είχε μείνει αμετάβλητος.

    Ταυτόχρονα, η αύξηση ήταν μεγαλύτερη από αυτή που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση της Wall Street Journal, καθώς προέβλεπαν άνοδο 0,2%.

    Σε επίπεδο έτους, ο δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε άνοδο 0,8% τον Ιούλιο, έναντι ανόδου ο,2% τον προηγούμενο μήνα  και πρόβλεψης για άνοδο 0,7% από τους αναλυτές.

    Ο δομικός δείκτης τιμών παραγωγού, αυξήθηκε κατά 0,3% τον Ιούλιο (σε επίπεδο μήνα), ενώ τον προηγούμενο μήνα είχε σημειώσει πτώση κατά 0,1%. Οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο κατά ο,3%.

    Σε επίπεδο έτους, ο δομικός δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 2,4% παραμένοντας σταθερός σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, έναντι πρόβλεψης για άνοδο 2,3%.

    Ο δείκτης τιμών παραγωγού που δεν περιλαμβάνει τις ασταθείς τιμές τροφίμων, ενέργειας και μεταφορών, αυξήθηκε κατά 0,2% σε επίπεδο μήνα (0,1% τον προηγούμενο μήνα) και κατά 2,7% σε επίπεδο έτους (2,7% τον Ιούνιο).  

    Διαβάστε επίσης

    Συνάντηση Μητσοτάκη με τους προέδρους UEFA, ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού την Τετάρτη

    Στις 8 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού κρουαζιέρας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

    Barclays: Κοντά, αλλά όχι δεδομένη η επενδυτική βαθμίδα



    ΣΧΟΛΙΑ