• Οικονομία

    Στο κόκκινο οι δείκτες της Wall Street- Απογοήτευσαν οι λιανικές πωλήσεις

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Χαμηλότερα των προσδοκιών κινήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις τον Απρίλιο στις ΗΠΑ, παρουσιάζοντας όμως αυξητικές τάσεις κατά 0,4%.

    Στο άνοιγμα της, η Wall Street κινήθηκε σε αρνητικό έδαφος, με τον Dow να πέφτει κατά 0,50%, τον S&P κατά 0,20% και τον Nasdaq κατά 0,6%. Τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στα αποτελέσματα των Target και Wallmart, για να ελέγξουν την δυναμική των καταναλωτών. Παράλληλα το δολάριο ισχυροποιήθηκε έναντι του ευρώ και της στερλίνας.

    Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις

    Σύμφωνα με το Reuters, οι οικονομολόγοι ανέμεναν υψηλότερη ανάκαμψη κατά 0,8%.

    Εξαιρουμένων αυτοκινήτων, βενζίνης, οικοδομικών υλικών και τροφίμων, στο λεγόμενο δομικό μέρος του δείκτη, οι λιανικές πωλήσεις παρουσίασαν ανάκαμψη 0,7% τον Απρίλιο.

    Αντίθετα, τα στοιχεία των δομικών λιανικών πωλήσεων για τον Μάρτιο αναθεωρήθηκαν ελαφρώς χαμηλότερα, σε πτώση 0,4% αντί του 0,3% αρχικά.

    Οι  Αμερικανοί συνεχίζουν να ξοδεύουν όμως είναι επιλεκτικοί στο που θα ξοδέψουν τα χρήματά τους. Οι πωλήσεις μειώθηκαν στα καταστήματα λιανικής πώλησης επίπλων, αθλητικών ειδών και άλλων ειδών χόμπι, καθώς και στα καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών και ηλεκτρονικών ειδών.

    Οι εισπράξεις σε εστιατόρια και μπαρ – η μόνη κατηγορία του τομέα των υπηρεσιών στην έκθεση – αυξήθηκαν κατά 0,6%.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Γύρισμα από Eurobank, Πειραιώς, νέα υψηλά για Φουρλή



    ΣΧΟΛΙΑ