• Οικονομία

    ΗΠΑ: Αυξήθηκαν τον Μάρτιο οι παραγγελίες κεφαλαιουχικών αγαθών

    • NewsRoom
    Η Αμερικανίδα υπουργός Εμπορίου, Τζίνα Ραϊμόντο.

    Η Αμερικανίδα υπουργός Εμπορίου, Τζίνα Ραϊμόντο.


    Αυξήθηκαν τον Μάρτιο οι νέες παραγγελίες για κεφαλαιουχικά αγαθά στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου.

    Ωστόσο, η μέτρηση του προηγούμενου μήνα αναθεωρήθηκε καθοδικά, σε μία ακόμη ένδειξη ότι οι δαπάνες των επιχειρήσεων σε εξοπλισμό παρέμειναν χαμηλές το α’ τρίμηνο.

    Πιο συγκεκριμένα, οι παραγγελίες για κεφαλαιουχικά αγαθά εκτός του αμυντικού τομέα – χωρίς τα αεροσκάφη – ένας σημαντικός δείκτης για τα σχέδια δαπανών των επιχειρήσεων, αυξήθηκαν 0,2% τον προηγούμενο μήνα, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Τα στοιχεία του Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ αναθεωρήθηκαν χαμηλότερα, με τις παραγγελίες να εμφανίζουν άνοδο 0,4% αντί για 0,7% που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

    Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι επιχειρήσεις διστάζουν μπροστά σε νέες επενδύσεις για εξοπλισμό, μετά τον τελευταίο κύκλο νομισματικής σύσφιξης που οδήγησε σε άλμα 525 μονάδες βάσης τα αμερικανικά επιτόκια.

    Οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά συνολικά – αντικείμενα με διάρκεια τουλάχιστον τα τρία χρόνια – μαζί με τα εμπορικά αεροσκάφη αυξήθηκαν 2.6% τον Μάρτιο, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για 2,5%.

    Σημειώνεται ότι κεφαλαιουχικά αγαθά είναι εκείνα που χρησιμοποιούνται στην παραγωγική διαδικασία από την οποία παράγονται άλλα αγαθά.

    Το ψυγείο που χρησιμοποιεί ένα supermarket για να συντηρεί τα τρόφιμα που θα πουλήσει αργότερα στους καταναλωτές, είναι ένα παράδειγμα κεφαλαιουχικού αγαθού.

    Διαβάστε επίσης:

    Πιερρακάκης: «Έλα μαζί να δούμε πως μπορείς να κάνεις μια επώνυμη αναφορά στο stop-bulling.gov.gr»

    Μεξικό: Άλμα στον πληθωρισμό-Λιγότερες πιθανότητες για μείωση επιτοκίων τον Μάιο

    Ξενοδοχεία: Στο 63,5% η μέση πληρότητα στην Αθήνα το πρώτο τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ