• Οικονομία

    ΗΠΑ: Αύξηση κατά 0,4% στις τιμές των εισαγωγών τον Ιούλιο

    • NewsRoom
    Υπουργείο Εργασίας ΗΠΑ


    Αύξηση κατά 0,4% κατέγραψαν οι τιμές των εισαγωγών στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας .  Παράλληλα, τα αντίστοιχα στοιχεία για τον Ιούνιο αναθεωρήθηκαν σε πτώση κατά 0,1% αντί για 0,2% που είχε υπολογιστεί προηγουμένως.

    Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν αύξηση στις τιμές εισαγωγών κατά 0,2%.

    Σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, οι τιμές εισαγωγών μειώθηκαν κατά 4,4% μετά από πτώση 6,1% τον Ιούνιο. Πρόκειται για τον έκτο συνεχόμενο μήνα πτώσης.

    Οι τιμές των καυσίμων αυξήθηκαν κατά 3,6% τον Ιούλιο, ενώ οι τιμές των τροφίμων κατά 2,5%. Εξαιρουμένων των καυσίμων και των τροφίμων, οι τιμές των εισαγωγών μειώθηκαν κατά 0,2%, από μείωση 0,3% τον Ιούνιο.

    Ο δομικός δείκτης τιμών εισαγωγών μειώθηκε κατά 1,1% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο.

    Οι τιμές των εισαγόμενων κεφαλαιουχικών αγαθών αυξήθηκαν κατά 0,1% τον Ιούλιο. Το κόστος των εισαγόμενων καταναλωτικών αγαθών, εξαιρουμένων των μηχανοκίνητων οχημάτων, μειώθηκε κατά 0,1%, σημειώνοντας πτώση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

    Οι τιμές των εισαγόμενων αγαθών από την Κίνα μειώθηκαν κατά 0,2%. Οι τιμές των κινεζικών εισαγωγών μειώθηκαν κατά 2,3% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση από τον Νοέμβριο του 2009.

    Οι τιμές των εξαγωγών αυξήθηκαν 0,7% τον Ιούλιο, από πτώση 0,7% τον Ιούνιο. Οι τιμές για τις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων ανέκαμψαν κατά 0,9% μετά από πτώση τον Ιούνιο και τον Μάιο. Οι υψηλότερες τιμές για το κρέας και το σιτάρι τον Ιούλιο υπεραντιστάθμισαν τις χαμηλότερες τιμές για το καλαμπόκι, τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς.

    Οι τιμές των μη γεωργικών εξαγωγών αυξήθηκαν κατά 0,6%.

    Οι τιμές των εξαγωγών μειώθηκαν κατά 7,9% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, μετά από πτώση 11,9% τον Ιούνιο.

    Διαβάστε επίσης

    ΗΠΑ: Αύξηση πολύ πάνω από τις εκτιμήσεις για τις λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο

    Ρωσία: Έκτακτη αύξηση επιτοκίων στο 12% μετά τη βουτιά για το ρούβλι

    Κίνα: Απροσδόκητη νέα μείωση επιτοκίων με φόντο την ασθμαίνουσα οικονομία



    ΣΧΟΛΙΑ