• Οικονομία

    Υπ. Εργασίας: Παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας για παροχές υγείας για ένα χρόνο χωρίς προϋποθέσεις

    Κωστής Χατζηδάκης-Υπουργός Εργασίας

    Κωστής Χατζηδάκης-Υπουργός Εργασίας


    Έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2023 διασφαλίζεται η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας (υγειονομική περίθαλψη, φαρμακευτική κάλυψη) για τους ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ και τα μέλη των οικογενειών τους, ανεξάρτητα από το εάν οι εν λόγω εργαζόμενοι πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του «Mononews», προωθείται ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που θα προβλέπει την παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας για το επόμενο δωδεκάμηνο έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2022.

    Οι προϋποθέσεις που προέβλεπε, μέχρι σήμερα, η νομοθεσία για την ετήσια ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας ήταν η ύπαρξη τουλάχιστον δύο μηνών ή 50 ημερών ασφάλισης κατά το προηγούμενο έτος της ανανέωσης.

    Η διάταξη, που προβλέπει την ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας των εργαζομένων για το επόμενο δωδεκάμηνο, χωρίς να εξετάζεται, αν το προηγούμενο έτος είχαν δύο μήνες ή 50 ημέρες ασφάλισης, ενώ καλύπτονται και όλες οι ειδικές κατηγορίες για τις οποίες η ασφαλιστική ικανότητα ανανεωνόταν με ειδικές διατάξεις κατά τα προηγούμενα χρόνια.

    Έτσι, διασφαλίζεται η πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική κάλυψη τόσο για τους ίδιους, όσο και για τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ