• Οικονομία

    Οι θέσεις Τζεντιλόνι στην Αθήνα: Στήριξη για πλεόνασμα – Αυστηρό μήνυμα για α’ κατοικία

    • NewsRoom

    O επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι


    Στην Αθήνα ο επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι

    Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου πραγματοποιεί από σήμερα ο επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι.

    Κατά την παραμονή του στην Ελλάδα ο επίτροπος Οικονομίας θα έχει σειρά διμερών επαφών, μεταξύ άλλων με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Επίσης, ο Επίτροπος θα απευθυνθεί στους Έλληνες βουλευτές, στη Βουλή των Ελλήνων.

    Αύριο Παρασκευή, ο Επίτροπος θα εγκαινιάσει τον Ευρωπαϊκό Δημόσιο Χώρο «ΕΔΩ ΕΥΡΩΠΗ» και κατόπιν, θα εκφωνήσει ομιλία για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και τις Επενδύσεις στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Ελλάδα.

    Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα καθημερινή ο Πάολο Τζεντιλόνι, στέλνει θετικό σήμα στο αίτημα της κυβέρνησης για μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος.

    «Θα υποστηρίξω αποφάσεις που βοηθούν την Ελλάδα να αναπτύσσεται με βιώσιμο τρόπο, με παράλληλο σεβασμό των απαιτήσεων του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, είπε, σημειώνοντας ωστόσο πως οι αποφάσεις θα ληφθούν από το Eurogroup.

    Ταυτόχρονα, όμως, ο επίτροπος και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας ξεκαθαρίζει πως η κατάργηση της προστασίας πρώτης κατοικίας αποτελεί δέσμευση της Ελλάδας και οι θεσμοί επιμένουν σε αυτήν, ενώ καλεί τις τράπεζες να επιταχύνουν τους πλειστηριασμούς.

    Ο κ. Τζεντιλόνι τάσσεται υπέρ της μείωσης των φόρων και της εισφοράς αλληλεγγύης, εκφράζει την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, γεγονός που αντανακλάται στο χαμηλό κόστος δανεισμού, και συνιστά να συνεχίσει η κυβέρνηση τις μεταρρυθμίσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά την άρση ρυθμιστικών εμποδίων στις επιχειρήσεις και τη βελτίωση της δημόσιας διοίκησης και της απονομής δικαιοσύνης.

     



    ΣΧΟΛΙΑ