Οικονομία

Handelsblatt για τουρισμό: «H Ελλάδα προχωρά μόνη μπροστά»

  • NewsRoom


Αναφορά στην Ελλάδα και το άνοιγμα του τουρισμού φιλοξενεί σήμερα η Handelsblatt

Ένα δημοσίευμα με τίτλο «Η Ευρώπη παλεύει για ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού» φιλοξενεί σήμερα η Handelsblatt, μέσα στο οποίο κάνει ειδική μνεία στην Ελλάδα και το άνοιγμα του τουρισμού.

«Την αναβίωση του τουρισμού υπόσχεται το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, με το οποίο διευκολύνονται τα ταξίδια. Την ώρα όμως που η ΕΕ συζητά ακόμα την μορφή του πιστοποιητικού, η Ελλάδα δημιουργεί τετελεσμένα», γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Η οικονομική εφημερίδα παρατηρεί: «Τη στιγμή που η Ευρώπη δίνει μάχη για την αντιμετώπιση του τρίτου κύματος της πανδημίας, οι 27 σχεδιάζουν το άνοιγμα του τουρισμού την καλοκαιρινή περίοδο με τη βοήθεια ενός ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού. Όπως όμως συμβαίνει συχνά στην ΕΕ, απέχουμε ακόμα πολύ από μια ενιαία ευρωπαϊκή λύση. Μερικές χώρες, όμως, επείγονται και δημιουργούν τετελεσμένα.

Από την Δευτέρα, η Ελλάδα επιτρέπει πλέον την είσοδο τουριστών από την ΕΕ και αρκετές άλλες χώρες, υπό τη προϋπόθεση ότι έχουν εμβολιαστεί ή προσκομίζουν αρνητικό τεστ PCR, καταργώντας παράλληλα την επταήμερη καραντίνα. Το νέο μέτρο ισχύει για τουρίστες από ΕΕ, Ελβετία, Νορβηγία, Ισλανδία, Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ, Σερβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ισραήλ.

Ήδη από τις αρχές του χρόνου ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ένας από τους πρώτους Ευρωπαίους ηγέτες, ο οποίος, σε επιστολή του προς την πρόεδρο της Κομισιόν, τάσσονταν υπέρ ενός πιστοποιητικού, αποστέλλοντας στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ακόμα και δείγμα ενδεχόμενου πιστοποιητικού. Και επειδή ακόμα αναμένουμε το πανευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, η Ελλάδα αποφάσισε και προχωρά μόνη μπροστά».

Διαβάστε ακόμη:

Ψηφιακό ταξιδιωτικό πιστοποιητικό κορονοϊού: Η Γαλλία ανοίγει τον δρόμο – Άρχισαν ήδη οι δοκιμές

Γερμανία: Έτοιμο πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές το γερμανικό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ