• Οικονομία

    Goldman Sachs: Περιορισμένο περιθώριο ανόδου για τις αμερικανικές μετοχές

    • NewsRoom
    Τζέιμς Άσλεϊ, Goldman Sachs

    Τζέιμς Άσλεϊ, Goldman Sachs (Πηγή; Youtube)


    Oι αμερικανικές μετοχές έχουν «περιορισμένο περιθώριο ανόδου», δεδομένου του μακροοικονομικού περιβάλλοντος και οι επενδυτές πρέπει να αναζητήσουν καλύτερες επιλογές αλλού, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

    H αμερικανική οικονομία, όπως αναφέρει σε άρθρο του το CNBC, έχει επιδείξει εκπληκτική ανθεκτικότητα, παρά τις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed την τελευταία διετία, διαψεύδοντας όσους προέβλεπαν ότι θα διολισθήσει σε ύφεση εντός του 2023.

    Παρόλο που η βασική υπόθεση της Goldman είναι ότι η Fed θα καταφέρει να οδηγήσει την οικονομία στην «ομαλή προσγείωση», ο υπεύθυνος στρατηγικής διεθνών αγορών Τζέιμς Άσλεϊ δήλωσε σήμερα στο CNBC ότι, αν υπάρξει τελικά ύφεση, αυτό θα συμβεί το 2024.

    «Η Fed ξεκίνησε τις αυξήσεις επιτοκίων μόλις τον Μάρτιο του 2022, οπότε όταν μιλάμε για ρίσκο ύφεσης το 2023, η προϋπόθεση ήταν να υπήρχε μια πολύ γρήγορη μετάδοση της νομισματικής πολιτικής στην πραγματική οικονομία. Με άλλα λόγια, ήταν ακόμα νωρίς» σημείωσε ο Άσλεϊ.

    Πρόσθεσε μάλιστα ότι «Η νομισματική πολιτική κατά κανόνα λειτουργεί με καθυστέρηση περίπου δύο ετών, οπότε αν είναι να δούμε ύφεση -και αυτό είναι απλά ένα «αν» καθώς το βασικό σενάριο είναι ότι δεν θα έχουμε ύφεση-, αλλά αν έχουμε ύφεση, θα είναι το 2024, όχι το 2023», συμπλήρωσε.

    Τέλος, εξέφρασε την άποψη της Goldman αναφέροντας ότι:

    «Πιστεύουμε ότι οι αποτιμήσεις της αξίας των αμερικανικών μετοχών είναι εύλογες αυτή τη στιγμή. Ωστόσο,υπάρχει περιορισμένο περιθώριο ανόδου σε αυτές τις αποτιμήσεις. Μπορεί να υπάρχουν καλύτερες ευκαιρίες σε άλλες αγορές».

    Διαβάστε επίσης: 

    Κομισιόν: Μειώνονται οι οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες στην ΕΕ

    S&P: Αρνητικό outlook σε πέντε περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ

    Ποιοι είναι υποψήφιοι στις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου



    ΣΧΟΛΙΑ