• Οικονομία

    Γκερέκου: Ο ΕΟΤ στοχεύει σε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέχρι τον Οκτώβριο

    Άντζελα Γκερέκου

    Άντζελα Γκερέκου


    Η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου δήλωσε σήμερα ότι αναμένει μία πιο κανονική ροή τουριστών στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι δειλά – δειλά έχουμε τις πρώτες θετικές ενδείξεις μετά το επίσημο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού.

    Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι», η κα Γκερέκου δήλωσε πως προς τα τέλη Ιουνίου θα υπάρξει ένα αρκετά ικανοποιητικό τουριστικό ρεύμα, ενώ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αναμένεται ο μεγαλύτερος αριθμός τουριστών. Στόχος, όπως τόνισε, είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

    Ερωτηθείσα εάν είναι ρεαλιστικός ο στόχος για το 50% των τουριστών που ήρθαν στην Ελλάδα το 2019, η πρόεδρος του ΕΟΤ τόνισε ότι όλα δείχνουν ότι σίγουρα τα πράγματα θα είναι καλύτερα από την περσινή χρονιά και τόσο οι φορείς του τουρισμού, όσο και ο ΕΟΤ με διστακτικότητα «βλέπει» ένα 40% και στην πολύ αισιόδοξη πρόβλεψη φτάνει στο 50% «εφόσον η επιμήκυνση συμβεί και πάει και έως τον Οκτώβριο».

    Σύμφωνα, μάλιστα, με τους tour operators, υπάρχει πολύ υψηλό ενδιαφέρον για ταξίδια στην Ελλάδα. Η κ. Γκερέκου τόνισε πως οι ευρωπαϊκές χώρες είναι η βασική αγορά της Ελλάδας, ενώ για τη Βρετανία όπου υπάρχουν προβλήματα, εξέφρασε την ελπίδα ότι από τον Ιούνιο θα αρχίσουν να απελευθερώνονται οι ταξιδιώτες σε σχέση με την καραντίνα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ρόδος: Έφτασε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της σεζόν με 1.000 τουρίστες

    Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχεται ένα γενναίο και μη επιστρεπτέο πρόγραμμα στήριξης για τον τουρισμό

    Tagesspiegel: Τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού φέρνουν τουρίστες στην Ελλάδα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ