ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μπροστά σε έναν «πρωτόγνωρο συνδυασμό σοκ», η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα κάλεσε σήμερα τις κυβερνήσεις να θέσουν ως στόχο με τα μέτρα στήριξης τους πλέον «ευάλωτους» πληθυσμούς.
Με την πανδημία της Covid-19 και τον πόλεμο στην Ουκρανία, «βιώσαμε δύο σοκ σε δύο χρόνια. Πρέπει να σκεφθούμε σοβαρά τη σωστή άρθρωση των πολιτικών μας», δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, μιλώντας στο Μπαλί της Ινδονησίας με αφορμή τη συνεδρίαση των οικονομικών αξιωματούχων της G20.
«Εάν η νομισματική πολιτική πρέπει να είναι σφιχτή, η δημοσιονομική πολιτική πρέπει να συνεχίσει να προστατεύει τους πλέον ευάλωτους πολίτες» παρά ολόκληρο τον πληθυσμό στο σύνολό του, εκτίμησε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.
Τα μέτρα στήριξης των κυβερνήσεων «εάν δεν είναι καλά ρυθμισμένα και εάν δεν λαμβάνουν υπόψη τη βιωσιμότητά τους μεσοπρόθεσμα, μπορεί να λειτουργήσουν ενάντια στους στόχους της νομισματικής πολιτικής», ειδικότερα τη μείωση του υψηλού πληθωρισμού, είπε.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γιατί αγοράζει Alpha Bank το Helikon, οι ισχυροί στον Κόκκαλη, η ώρα της Aegean, τα calls αγωνίας Κοντόπουλου στο ΜΜ, τα κέρδη του Βαφιά και ένα hot quiz για αρμόδιους
- Πότε παραγράφονται οι οφειλές στους Δήμους – To κόλπο των δημάρχων και η «εισβολή» σε τραπεζικούς λογαριασμούς
- Τι γυρεύουν δύο Τουρκοκύπριοι στα Χανιά, το σφακιανό γιαχνί της Ντόρας, ποιος μαυροσκούφης κινδυνεύει με απόταξη, τι συμβαίνει με τις εκλογές στον Άρειο Πάγο, και ο παντρεμένος πολιτικός με τη μελαχρινή ύπαρξη
- Ελλάδα – Τουρκία: Τι σημαίνει άρση του casus belli και ποιες είναι οι άλλες απειλές της Άγκυρας
