Οικονομία

Γεωργαντάς: Να βρεθούν λύσεις για τη μείωση του πληθωρισμού και την αποφυγή της κερδοσκοπίας στις τιμές των τροφίμων

  • NewsRoom
O υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς

O υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς


Την ανάγκη να ευθυγραμμιστούν οι επιμέρους πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και να τεθεί ως πολιτική προτεραιότητα η παρακολούθηση των παγκόσμιων αποθεμάτων, η διασφάλιση των μεταφορών αγροτικών προϊόντων, η ομαλή λειτουργία της εσωτερικής αγοράς και το παγκόσμιο εμπόριο επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς κατά την παρέμβασή του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα.

Επισήμανε ότι πρέπει βρεθούν λύσεις για την τιθάσευση του πληθωρισμού και την αποφυγή κερδοσκοπιών και εκτόξευσης των τιμών των τροφίμων με στόχο την προστασία των πολιτών. Μιλώντας για την βιώσιμη παραγωγή τροφίμων ο Έλληνας υπουργός υπογράμμισε ότι αποτελεί σημαντικό στοιχείο η αξιοποίηση της μικρής κλίμακας γεωργίας αλλά και η προστασία των προσαρμοσμένων ποικιλιών.

Στο εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο όπως είπε, είναι σημαντικό να διατηρηθεί το μη εντατικό μοντέλο γεωργίας και κτηνοτροφίας και οι τοπικές γεωργικές πρακτικές, που είναι απόλυτα συμβατές με τις απαιτήσεις της Πράσινης Συμφωνίας. «Στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα σημαντική, μεταξύ άλλων, η στήριξη των μικρών και οικογενειακών εκμεταλλεύσεων, των ορεινών, μειονεκτικών και νησιωτικών περιοχών με εργαλεία, όπως η γεωργία ακριβείας, η ορθολογική διαχείριση του νερού με έργα υποδομής, η βιολογική παραγωγή και η δίκαιη κατανομή του εισοδήματος» αναφέρει ο κ. Γεωργαντάς σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ.

Κλείνοντας, τόνισε ότι το κοινό μας Ευρωπαϊκό όραμα για την γεωργία συνδέεται στενά με την προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος και συνεπώς η προστασία του αγροτικού κεφαλαίου της Ένωσης από τις αλλεπάλληλες κρίσεις των τελευταίων ετών, είναι επιτακτική ανάγκη.

Διαβάστε επίσης

ΥΠΑΑΤ: Η αγροτική οικονομία μοχλός ανάπτυξης για Ευρώπη και ΑφρικήΣΧΟΛΙΑ